Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
πρεπει να δειτε
Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης
Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης
...ποτοποιούμε από το 1893

Φάρος
Φάρος
Ραδιοταξί - Ειδικά οχήματα
Μακράς Γέφυρας 2

Καλονιάτης Μ. Ιωάννης
Καλονιάτης Μ. Ιωάννης
Κατασκευή & Τοποθέτηση κουφωμάτων
Απαλός

ΝΟΑ
ΝΟΑ
Nautical - Overseas - Adventures
Λιμάνι Αλεξ/πολης

Bio clean - Δαρμής Θ.
Bio clean - Δαρμής Θ.
Βιοκαθαρισμοί - Βαφές οχημάτων
3ο χλμ Αλεξ/πολης - Αμφιτρίτης
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
νεες καταχωρησεις
Viral - Vending machine spot
Viral - Vending machine spot
Αυτόματοι πωλητές
Λ. Δημοκρατίας 334

Choco Panda
Choco Panda
Ice Cream Corner
Β. Αλεξάνδρου & Καραϊσκάκη

Hipster AXD
Hipster AXD
Ανδρικά ενδύματα
Βενιζέλου 49

Ποτοποιΐα - Κάβα

Αμπελώνες Χατζησάββα (Οινοποιείο)

Αμπελώνες Χατζησάββα - Οινοποιείο
(Οινοποιείο)
Πόλη: Αλεξανδρούπολη
Περιοχή: Αλίκη (Προς Κίρκη)
Διεύθυνση: Περιοχή Αλίκη
Τηλέφωνο: 6974119186

 

Ο αμπελώνας και το οινοποιείο της οικογένειας Χατζησάββα βρίσκονται βορειοδυτικά της πόλης της Αλεξανδρούπολης, στην ακριτική Θράκη.

Η Θρακική γη, πλούσια σε οινική ιστορία αποτελεί ιδανικό μέρος για τη καλλιέργεια της αμπέλου. Φυτεμένοι σε πλαγιά ατενίζουν καμαρωτοί την Αίνο μέχρι και το νησί της Σαμοθράκης, ενώ «αναπνέουν» την αύρα του Θρακικού Πελάγους. 

Αυτή τη στιγμή καλλιεργούνται περίπου 60 στρέμματα με τις ποικιλίες Μαυρούδι, Cabernet Sauvignon, Merlot, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Βιδιανό με προοπτική επέκτασης.

Η καλλιέργεια γίνεται με σεβασμό στο έδαφος και το περιβάλλον. Ακολουθούνται πρακτικές της περμακουλτούρας, δίνοντας την δυνατότητα στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής να συμβιώνουν αρμονικά με την άμπελο, όπως έκαναν χιλιάδες χρόνια πριν, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα σύγχρονες τεχνικές και εργαλεία για μια ολιστική προσέγγιση στην καλλιέργεια του αμπελώνα μας.

Το οινοποιείο είναι μικρό με τους απαραίτητους χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης, ωρίμανσης και παλαίωσης των κρασιών.  Οινοποιούνται μόνο τα σταφύλια που παράγονται στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας, τα οποία τρυγιούνται με το χέρι και διαλέγονται προσεκτικά πριν την έναρξη της οινοποίησης.

Παράγουμε φυσικά κρασιά, με σεβασμό στο τελικό προϊόν και στην ιδιαιτερότητα αυτού, χρησιμοποιούνται παραδοσιακές τεχνικές και γίνονται οι ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις κατά την οινοποιητική διαδικασία. Με φυσική ροή μεταφέρονται τα κρασιά στο κελάρι μας για να ωριμάσουν σε δρύινα βαρέλια. Στη συνέχεια εμφιαλώνονται αφιλτράριστα, ώστε να αποφευχθούν αλλοιώσεις των γευστικών χαρακτηριστικών,  αλλά και των αρωμάτων. 

Οι φιάλες των Αμπελώνων Χατζησάββα

- Ματίνα, Ροζέ Ξηρός

Χρονιά Εσοδείας: 2020

Ποικιλίες: Μαυρούδι & CabernetSauvignon

Αλκοολικός Βαθμός: 12% vol

Οινοποίηση: Το σπάσιμο των σταφυλιών ακολουθεί κρυοεκχύλιση του σταφυλοπολτού. Mε εκροή παραλαμβάνεται ο χυμός, μετά από 24 ώρες ακολουθεί απολάσπωση και στην συνέχεια ξεκινά η διαδικασίας της ζύμωσης με ιθαγενείς ζύμες. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ζύμωσης το γλεύκος μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια στο κελάρι και αφήνεται να αποζυμώσει.

Ωρίμανση: Γίνεται batonnage για 3 περίπου μήνες σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια μεταφέρεται σε Ανοξείδωτη δεξαμενή, ώστε να διαυγάσει με ψύξη.


- Πάχνη, Ερυθρός Ξηρός

Χρονιά Εσοδείας: 2020

Ποικιλίες: Μαυρούδι & Merlot

Αλκοολικός Βαθμός: 12,5% vol

Οινοποίηση: Κλασική Ερυθρή Οινοποίηση. Η ζύμωση γίνεται με ιθαγενείς ζύμες.

Ωρίμανση: Ανοξείδωτη δεξαμενή


- Αλκυόνη, Ερυθρός Ξηρός

Χρονιά Εσοδείας: 2014

Ποικιλίες: Μαυρούδι & Merlot

Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol

Οινοποίηση: Κλασική Ερυθρή Οινοποίηση. Η ζύμωση γίνεται με ιθαγενείς ζύμες.

Ωρίμανση: 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια


- Assyrtiko barrique, Λευκός Ξηρός

Χρονιά Εσοδείας: 2020

Ποικιλίες: Ασύρτικο

Αλκοολικός Βαθμός: 14% vol

Οινοποίηση: Ζύμωση σε δρύινο βαρέλι και παραμονή σε αυτό με batonnage για 10 μήνες. Η ζύμωση γίνεται με ιθαγενείς ζύμες.

Ωρίμανση: 9-10 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια


- Oíagros barrique, Ερυθρός Ξηρός

Χρονιά Εσοδείας: 2018

Ποικιλίες: Μαυρούδι & CabernetSauvignon

Αλκοολικός Βαθμός: 12% vol

Οινοποίηση: Κλασική Ερυθρή Οινοποίηση. Η ζύμωση γίνεται με ιθαγενείς ζύμες.

Ωρίμανση: Ζύμωση σε δρύινο βαρέλι και παραμονή σε αυτό για 12 μήνες.


Σημεία πώλησης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης:

  • Cava Παπαδημητρίου

  • Evroshop

  • Exesion

  • Zopyron

  • Zαχαροπλαστείο Pasta Flora

  • Θράκης Γη

  • Κρεοπωλείο Κόκκινος

  • Οιναποθήκη

  • Παντοπωλείο ο Πρίγκιπας

 

 


Oíagros barrique. Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Assyrtiko barrique Τύπος: Λευκός Ξηρός Αλκυόνη & Ματίνα Αλκυόνη, Ματίνα & Πάχνη Οινοποιείο Οινοποιείο Αλκυόνη Τύπος: Ερυθρός Ξηρός