Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Διαστρέβλωση των πρόσφατων δηλώσεων του Μητροπολίτη Άνθιμου, από μειονοτική εφημερίδα.
Διαστρέβλωση των πρόσφατων δηλώσεων του Μητροπολίτη Άνθιμου, από μειονοτική εφημερίδα.

Προκλητικό δημοσίευμα κατά του Μητροπολίτη Άνθιμου, από μειονοτική εφημερίδα

18-06-2024

Η εφημερίδα Millet που εκδίδεται στην Ξάνθη και αυτοαποκαλείται ως "εφημερίδα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης", δημοσίευσε άρθρο που διαστρεβλώνει πλήρως τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Υπενθυμίζουμε οτι ο κ. Άνθιμος είχε δηλώσει οτι "το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θράκη, φαίνεται οτι δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες αλλά σε εθνικιστικούς στόχους και χρειάζεται πλέον να μας προβληματίσει σοβαρά".

CRUSTA

Επίσης ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στις επιδιώξεις της Τουρκίας, να δημιουργεί προβλήματα στη χώρα μας:
"Έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την τακτική της γείτονος να εμμένει στον αναθεωρητισμό της, να διατηρεί το cassus belli και να εμπνέεται από μια «Γαλάζια Πατρίδα», επιβάλλει, χωρίς στουθοκαμηλισμούς πια, να δούμε όλα τα θέματα της περιοχής μας εξυπαρχής και από άλλη οπτική γωνία".

Η μειονοτική εφημερίδα υπονοεί οτι αυτές οι δηλώσεις αποτελούν απειλή για τη μειονότητα της Θράκης. Μάλιστα, αναφερόμενη στη στάση της Ελλάδας απέναντι σε μειονοτικούς πληθυσμούς, κάνει λόγο και για "μακεδονική μεονότητα".

Η Μιλλέτ προχωράει ακόμα παραπέρα, λέγοντας οτι τέτοιες δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς από Μητροπολίτες, αποτελούν απειλή για την "τουρκική" μειονότητα και βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την ειρήνη στην περιοχή, αφού υποδαυλίζουν θρησκευτικές και εθνοτικές τάσεις, βλάπτοντας τη συμβίωση.

Η διαστρέβλωση προχωρά ακόμα περισσότερο, αφού η συγκεκριμένη εφημερίδα γράφει οτι και στο παρελθόν ο Μητροπολίτης Άνθιμος έκανε δηλώσεις μίσους κατά του Ισλάμ και του Μωάμεθ και αυτό προκάλεσε την αντίδραση όλου του ισλαμικού κόσμου.

Όσοι γνωρίζουν την Θράκη ή ζουν εδώ, καταλαβαίνουν οτι όλα τα παραπάνω είναι ξεδιάντροπη παραποίηση της αλήθειας. Ο στόχος της εφημερίδας πιθανόν είναι άλλος και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κατοίκων της Θράκης (χριστιανών και μουσουλμάνων).

Σε κάθε παρόμοια περίπτωση τέτοιας διαστρέβλωσης διά του Τύπου, θα υπήρχαν ανάλογες επιπτώσεις. Όμως εδώ φαίνεται οτι υπάρχουν "φοβικά σύνδρομα" και "αναισθησία".