Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στην Αλεξανδρούπολη προτείνει ο Σταύρος Σταυράκογλου.
Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στην Αλεξανδρούπολη προτείνει ο Σταύρος Σταυράκογλου.

Δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Αλεξανδρούπολης, ζητά ο Σταύρος Σταυράκογλου

21-05-2024

Επίσημα κατέθεσε την πρότασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, για δημιουργία ανάλογου Συμβουλίου Νέων, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΡΧΗ.

Ο κύριος Σταυράκογλου αναφέρει χαρακτηριστικά οτι "στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις τα ποσοστά συμμετοχής των νέων ανθρώπων είναι αποκαρδιωτικά και δείχνουν ολοκάθαρα πως οι νέοι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι η ενεργός απασχόληση με τα κοινά και η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο".

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Είναι υποχρέωση όλων, συμπληρώνει ο επικεφαλής της ΑΡΧΗΣ, "να αποδείξουμε ότι εννοούμε πραγματικά πως επιθυμούμε οι νέοι να γίνουν ενεργοί πολίτες και αυτό προϋποθέτει θεσμικές διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της τοπικής πολιτικής και θα εξασφαλίζουν τις προοπτικές και τις καινοτόμες δράσεις που απαιτούνται για να γίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ένας τόπος γεμάτος ευκαιρίες για τη νεολαία".

Είναι χαρακτηριστικό οτι γειτονικοί Δήμοι, όπως της Ορεστιάδας και της Κομοτηνής, έχουν ήδη συστήσει Δημοτικά Συμβούλια νέων ενώ το ίδιο έχει συμβεί και σε πολλούς Δήμους της υπόλοιπης Ελλάδας.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε, οι δημότες Αλεξανδρούπολης από 16 έως 30 ετών, θα μπορούν να γράφονται στο Μητρώο Νέων Δημοτών και θα αποτελούν τη Γενική Συνέλευση Νέων.

Όλες οι λεπτομέρειες για τη σύσταση και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, περιλαμβάνονται σε ένα πρότυπο καταστατικό που επίσης κατέθεσε ο κύριος Σταυράκογλου, ώστε να συζητηθεί και να εγκριθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.