Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αλεξανδρούπολη: Μητροπολίτης, Δήμαρχος και Καθηγητής Καραφύλλης θα μιλήσουν για το Δημογραφικό
Με αφορμή την πρόσφατη έρευνα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία εξετάζει το δημογραφικό στην Π.Ε. Έβρου και τις προοπτικές εξέλιξης της εκπαίδευσης, υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή κ. Αθανάσιου Καραφύλλη, διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη ημερίδα – ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Δημογραφικό ζήτημα: από τις διαπιστώσεις... στις προτάσεις» και κεντρικό θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τις σύγχρονες προκλήσεις που αυτό επιφέρει.
Η εκδήλωση επιδιώκει να αναδείξει κρίσιμες διαπιστώσεις, να παρουσιάσει τα δεδομένα που προκύπτουν από την έρευνα και να ανοίξει έναν γόνιμο δημόσιο διάλογο αναφορικά με τις δυνατότητες χάραξης νέων, ρεαλιστικών και βιώσιμων πολιτικών.
Στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ἄνθιμος, ο καθηγητής του Δ.Π.Θ. κ. Αθανάσιος Καραφύλλης καθώς και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, οι οποίοι θα προσεγγίσουν το ζήτημα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, αναδεικνύοντας τόσο τις κοινωνικές και εκπαιδευτικές διαστάσεις του όσο και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση – διάλογος με το κοινό, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την καταγραφή προτάσεων που μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού πλαισίου αντιμετώπισης των δημογραφικών προκλήσεων.
Η ημερίδα «Δημογραφικό ζήτημα: από τις διαπιστώσεις... στις προτάσεις» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, στην Αποθήκη Νο 2 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με ώρα έναρξης 11:00 π.μ.
Η παρουσία όλων μας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η συμβολή των πολιτών στον διάλογο αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για τη διαμόρφωση προτάσεων και δράσεων που αφορούν στο μέλλον της τοπικής κοινωνίας και της εκπαίδευσης.
- Θεματικό Εργαστήριο για τον τουρισμό στη Σαμοθράκη
(15-09-2025) - Καθαρίστηκε (προς το παρόν) το Τελωνείο των Κήπων
(15-09-2025) - Αντιπλημμυρικά έργα στην Αγνάντια και στη Συκορράχη Αλεξανδρούπολης
(15-09-2025) - Τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη: Αναποδογύρισε αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου (φωτο)
(15-09-2025) - Στον Έβρο η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, για τις Κινητές Ομάδες Υγείας
(15-09-2025)
EN
TR







