Κάτι τρέχει στον Έβρο
Υπογράφτηκε η σύμβαση για υπόγειο αρδευτικό δίκτυο στο "Πέταλο" Πέπλου (video)
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ και θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για τους αγρότες που καλλιεργούν χιλιάδες στρέμματα γης στο συγκεκριμένο σημείο.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η ονομασία "Πέταλο" δόθηεκ λόγω του σχήματος που έχει στον χάρτη αυτή η περιοχή. Είναι έκταση με καλλιέργειες που σήμερα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Έβρου, δηλαδή έχει χερσαία σύνορα με την Τουρκία.
Αυτό συνέβη γιατί ενώ αρχικά η κοίτη του ποταμού Έβρου ήταν διαφορετική όταν χαράχτηκαν τα σύγχρονα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, στη συνέχεια έγιναν έργα ευθυγράμμισης της κοίτης του ποταμού και αυτή τοποθετήθηκε μέσα στην ελληνική πλευρά. Έτσι το "Πέταλο" εμφανίζεται μεν στην ανατολική πλευρά σήμερα, εξακολουθεί όμως να ανήκει στην Ελλάδα.
Αυτός είναι ο λόγος που πάντα τονίζεται οτι η παρουσία των Ελλήνων αγροτών σε αυτή την περιοχή, είναι πολύ σημαντική και πρέπει να συνεχιστεί. Έτσι, αυτό το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου, θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για τους ντόπιους αγρότες, ώστε να συνεχίσουν τις εργασίες τους στο "Πέταλο" και να διατρανώνουν την ελληνική κυριαρχία.
Δείτε ενημερωτικό βίντεο για το συγκεκριμένο έργο:
- Στον Έβρο τη Δευτέρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
(02-08-2025) - Έβρος: Επίσκεψη Ζαχαράκη & Συρίγου στη Ρούσσα για την αναγνώριση των Μπεκτασήδων Αλεβιτών
(02-08-2025) - Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στο Διδυμότειχο για την αποκατάσταση του Κάστρου
(02-08-2025) - Συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης οι γονείς της 11χρονης που πνίγηκε στον Ίμερο
(02-08-2025) - Δωρεάν οφθαλμολογικές & παιδιατρικές εξετάσεις στο νησί της Σαμοθράκης
(02-08-2025)
EN
TR







