Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

 Ο κ. Τσώνης ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού από την αρχή της θητείας του, ενώ σήμερα κατέχει και τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας.
Ο κ. Τσώνης ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού από την αρχή της θητείας του, ενώ σήμερα κατέχει και τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας.

Τσώνης Αθανάσιος: Υπ. Περ. Σύμβουλος με την "Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση" του Χρήστου Μέτιου

27-09-2023

Η απόφασή του να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά ήρθε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Φαρμακοποιός στο επάγγελμα κι έχοντας ήδη προχωρήσει διευρύνοντας το πεδίο δράσης του σε νέους επιχειρηματικούς τομείς, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Ένα βήμα που θα του έδινε την ευκαιρία να συμμετέχει πιο δυναμικά σε διαδικασίες για τη βελτίωση της οικονομίας και την ευημερία του τόπου του.

Αυτό το βήμα έγινε. Ο Αθανάσιος Τσώνης μπήκε στον πολιτικό στίβο με την εκλογή του ως Περιφερειακός Σύμβουλος, με την παράταξη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου που κέρδισε τις εκλογές το 2019 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού από την αρχή της θητείας του ενώ σήμερα κατέχει επιπλέον και τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Εχει κάθε λόγο να δηλώνει ικανοποιημένος καθώς τα αποτελέσματα από την πορεία του τουρισμού στην ΠΑΜ-Θ αλλά και το έργο της Διοίκησης στο σύνολό της, δικαιώνουν την αρχική επιλογή του.

Έχοντας ήδη στη “φαρέτρα” του ένα χαρτοφυλάκιο γεμάτο έργα και σκληρή δουλειά ο Αθανάσιος Τσώνης διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των συμπολιτών του στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, συνεχίζοντας στο πλευρό του Χρήστου Μέτιου.

Άλλωστε η αγάπη και η πίστη για τη δυναμική του τόπου του ήταν πάντοτε ο κινητήριος μοχλός.

Γεννήθηκε στο Διδυμότειχο και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη

Σπούδασε φαρμακευτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επέστρεψε στην πόλη του, όπου έχτισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία και δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά.

«Αγαπώ τον τόπο μου και πιστεύω στη δυναμική που έχει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Από την αρχή της θητείας μου ήρθαμε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κρίση, αυτή της πανδημίας. Καταφέραμε ωστόσο, όχι μόνο να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία και να αναδείξουμε τον τόπο μας ως τουριστικό προορισμό αλλά και ως μια περιοχή γεμάτη δυνατότητες ανάπτυξης, επενδυτικών ευκαιριών, πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό και αυθεντικές εμπειρίες. Καταφέραμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον του κόσμου και των επαγγελματιών στις δυνατότητες που προκύπτουν από τις συνέργειες, την εκπαίδευση και την συστηματική προσπάθεια. Προβάλλαμε την Περιφέρεια ΑΜ-Θ σε νέες αγορές, ανοίξαμε νέες και ενισχύσαμε την εξωστρέφεια με σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών», αναφέρει ο κ.Τσώνης.

«Σήμερα, οι πόλεις μας σφύζουν από ζωή. Η αναγνωρισιμότητα του προορισμού έχει αυξηθεί. Οι τουρίστες τροφοδοτούν την οικονομία και γίνονται η αφορμή για αφύπνιση και εγρήγορση, για τη στροφή στον επαγγελματισμό και την βελτίωση των υφιστάμενων αλλά και τη δημιουργία νέων υποδομών. Σήμερα, όλοι μιλούν για την αυθεντική ομορφιά της φύσης που διαθέτει αυτός ο ευλογημένος τόπος. Ο κόσμος πλέον αναζητά διαφορετικές εμπειρίες και εστιάζει στην ποιότητα και την αυθεντικότητα, η δυναμική του τόπου μας έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις όλων. Σήμερα, η ανάγκη να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά και να συνεχίσουμε τον αγώνα για βιώσιμη ανάπτυξη, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική», τονίζει ο ίδιος.