Κάτι τρέχει στον Έβρο
Τουρκικό ΥΠΕΞ: «προστατεύουμε την τουρκική μειονότητα της Θράκης»
Σε «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, στο πλαίσιο εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Άγκυρα.
Η Τουρκία συνεχίζει να απαιτεί από την Ελλάδα με αποφασιστικότητα την επιστροφή των Γκιουλενιστών καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, όπως σημειώνει με δηλώσεις του ο Χαμί Ακσόι.
Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος:
«Με την Ελλάδα προσπαθούμε να επιλύουμε τα θέματα μέσω διαλόγου. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα από την Αθήνα την επιστροφή όσων συνδέονται με την οργάνωση FETO (Γκιουλενιστές) και την προστασία των δικαιώωμάτων της ‘τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στο κυπριακό και εξήγησε ότι μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο αν λάβει ως βάση την υπάρχουσα πραγματικότητα στο νησί. Επιπλέον κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν προσεγγίζει τον διαμοιρασμό της πολιτικής εξουσίας.
- Κάμερες θα βάλει ο Δήμος Δράμας, για την προστασία από βανδαλισμούς
(03-10-2025) - Υποδοχή των νέων φοιτητών στο Τμήμα Δασολογίας της Ορεστιάδας
(03-10-2025) - Διδυμότειχο και Ορεστιάδα κανονικά πλέον στο Κτηματολόγιο
(03-10-2025) - Τραγικός θάνατος 80χρονου, ενώ έκοβε ξύλα
(03-10-2025) - Διπλή διάκριση για τη ΣΑΕΚ ΑΚΜΗ στα Education Leaders Awards 2025
(03-10-2025)
EN
TR






