Κάτι τρέχει στον Έβρο
Τουρκικό ΥΠΕΞ: «προστατεύουμε την τουρκική μειονότητα της Θράκης»
Σε «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, στο πλαίσιο εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Άγκυρα.
Η Τουρκία συνεχίζει να απαιτεί από την Ελλάδα με αποφασιστικότητα την επιστροφή των Γκιουλενιστών καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, όπως σημειώνει με δηλώσεις του ο Χαμί Ακσόι.
Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος:
«Με την Ελλάδα προσπαθούμε να επιλύουμε τα θέματα μέσω διαλόγου. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα από την Αθήνα την επιστροφή όσων συνδέονται με την οργάνωση FETO (Γκιουλενιστές) και την προστασία των δικαιώωμάτων της ‘τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στο κυπριακό και εξήγησε ότι μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο αν λάβει ως βάση την υπάρχουσα πραγματικότητα στο νησί. Επιπλέον κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν προσεγγίζει τον διαμοιρασμό της πολιτικής εξουσίας.
- Δημοπρατείται το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης
(13-09-2025) - Τον Έβρο θα επισκεφθεί η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη
(13-09-2025) - Οι Δικηγόροι της Αλεξανδρούπολης θα απέχουν από τα καθήκοντα τους
(13-09-2025) - Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜ-Θ: "Τα παιδιά μας στοιβάζονται σε 29-30άρια τμήματα"
(13-09-2025) - Οδηγός συναισθηματικής επιβίωσης για γονείς παιδιών Νηπιαγωγείου - Δημοτικού
(13-09-2025)
EN
TR






