Κάτι τρέχει στον Έβρο
Το λιμενικό στα "κόκκινα" - Ακόμη 36 παράτυποι μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Άλλοι 36 παράτυποι μετανάστες διεσώθηκαν εχθές από το λιμενικό σώμα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε εχθές το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης βάρκα με 36 παράτυπους μετανάστες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη σε ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους.
Όλοι θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο, στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου.
Να σημειωθεί πως οι αυξηµένες ροές των τελευταίων µηνών στον Εβρο και στα νησιά προβληµατίζουν έντονα τόσο τις τοπικές αστυνοµικές Αρχές όσο και τη νέα πολιτική ηγεσία. Ο αρµόδιος για τη µετανάστευση αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουµουτσάκος, µίλησε πρόσφατα για αύξηση 30% των αφίξεων στα νησιά τον περασµένο µήνα και για έντονη αυξητική τάξη σε όλο το µέτωπο από τον Εβρο έως το Ανατολικό Αιγαίο τους τελευταίους µήνες. Σύµφωνα µε την καταγραφή του ∆ιεθνούς Οργανισµού Μετανάστευσης, από την αρχή του έτους έως και τις 23 Ιουλίου είχαν εισέλθει συνολικά 22.032 πρόσφυγες και µετανάστες, εκ των οποίων οι 17.991 διά θαλάσσης και οι 4.041 από τα χερσαία σύνορα. Σε ολόκληρο το 2018 οι συνολικές αφίξεις είχαν φτάσει τις 50.215.
EN
TR






