Κάτι τρέχει στον Έβρο
Τελειώνει η ταλαιπωρία των ασθενών με καρκίνο στον Έβρο - Ζήτημα χρόνου η λειτουργία του pet- scan
Λίγους μήνες ακόμη θα πρέπει να κάνουν υπομονή οι ογκολογικοί ασθενείς του Έβρου οι οποίοι ταξιδεύουν μέχρι τη Θεσσαλονική προκειμένου να κάνουν την εξέταση pet- scan.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος δήλωσε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη στο status radio πως μέχρι το καλοκαίρι το συγκεκριμένο μηχάνημα θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο και θα τεθεί σε λειτουργία.
Αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα αυτό είναι μια δωρεά του ιδρύματος Νιάρχος κόστους 3.000.000 ευρώ.
Η εξέταση PET CT – SCAN σώζει ζωές καθώς ανιχνεύει τον καρκίνο τη στιγμή που εγκαθίσταται και ξεκινάει η αλλοίωση του κυττάρου. Κάτι που δεν γίνεται με τις άλλες διαγνωστικές εξετάσεις.
Μετά την εγκατάσταση αυτού του νέου μηχανήματος το Π.Γ.Ν.Α. θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη τη επιστήμης στην μάχη κατά του καρκίνου (pet-scan, μαγνητικός τομογράφος, σπειροειδής αξονικός τομογράφος, δεύτερος αξονικός τομογράφος, αξονικός εξομειωτής, γραμμικός επιταχυντής, τμήμα πυρηνικής ιατρικής, μονάδα χημειοθεραπειών κ.α).
- Νέα Διεύθυνση στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρουπολης
(25-09-2025) - Τριήμερο υποδοχής νέων φοιτητών στο Τμήμα Δασολογίας της Ορεστιάδας
(25-09-2025) - Αλεξανδρούπολη: Τρίχρονο παιδί με αυτισμό "εγκλωβισμένο" στο σπίτι λόγω γραφειοκρατίας & αδιαφορίας!
(25-09-2025) - Σκληρή πολιτική "κόντρα" στον Δήμο Σαμοθράκης
(25-09-2025) - 300.000 ευρώ για τα μπάζα και τα ογκώδη αντικείμενα στην Αλεξανδρούπολη
(25-09-2025)
EN
TR






