Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα προσφυγόπουλα φρόντισαν ζώα και πουλιά στο δάσος της Δαδιάς

Τα προσφυγόπουλα φρόντισαν ζώα και πουλιά στο δάσος της Δαδιάς

16-09-2023

Συνολικά 21 προσφυγόπουλα συμμετείχαν στην αναζήτηση, διάσωση και καταγραφή της πανίδας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο που καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος του από τις φετινές πυρκαγιές.

Πρόκειται για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες που διαμένουν στις Δομές Φιλοξενίας «Φρίξος» και «Έλλη» της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Αλεξανδρούπολη.

Τα ασυνόδευτα παιδιά συμμετείχαν στις δραστηριότητες της οργάνωσης «Save Your Hood - Greece» στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» και την παρουσία εθελοντών διασωστών του Ερυθρού Σταυρού.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

«Σήμερα διασώσαμε μία χελώνα, είδαμε μία αλεπού και έναν λαγό να τρέχουν, ταΐσαμε με σπόρους τα πουλιά...» ανέφεραν καταγράφοντας την εμπειρία τους τα ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία μετέφεραν τις χελώνες που διέσωσαν στον κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες και άφησαν τροφή στο δάσος για τα υπόλοιπα ζώα και πτηνά.

Οι δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Φρίξος» και «Έλλη» της ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Αλεξανδρούπολη επιχορηγούνται και λειτουργούν στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάδας -Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.