Κάτι τρέχει στον Έβρο
Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα συζητηθεί η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα διεξαχθεί από τις 16 ως και τις 19 Απριλίου και συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης 17 Απριλίου, θα συζητηθεί η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με την έκδοση ψηφίσματος, μετά από πρόταση της Προέδρου της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, η οποία και έγινε αποδεκτή.
Η σχετική πρόταση κατατέθηκε από την Ευρωομάδα της Αριστεράς, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη. Ανάλογη πρόταση κατατέθηκε γραπτώς και από την Ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι άλλες πολιτικές ομάδες συμφώνησαν επίσης με την κοινή πρόταση των Ευρωομάδων της Αριστεράς και του ΕΛΚ.
Η συζήτηση που θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια έχει τίτλο «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».
Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διεθνοποίηση του ζητήματος, καθώς και τις πιέσεις προς τις τουρκικές αρχές ώστε να σεβαστούν επιτέλους το διεθνές δίκαιο. Εργαζόμαστε με σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία, ώστε τα δύο παιδιά μας, να επιστρέψουν το συντομότερο στις οικογένειές τους, την πατρίδα και το στράτευμα».
- Θεματικό Εργαστήριο για τον τουρισμό στη Σαμοθράκη
(15-09-2025) - Καθαρίστηκε (προς το παρόν) το Τελωνείο των Κήπων
(15-09-2025) - Αντιπλημμυρικά έργα στην Αγνάντια και στη Συκορράχη Αλεξανδρούπολης
(15-09-2025) - Τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη: Αναποδογύρισε αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου (φωτο)
(15-09-2025) - Στον Έβρο η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, για τις Κινητές Ομάδες Υγείας
(15-09-2025)
EN
TR






