Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο πρωθυπουργός περπατάει με παιδιά στα δρομάκια της Μάκρης Αλεξανδρούπολης.
Ο πρωθυπουργός περπατάει με παιδιά στα δρομάκια της Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Στην Αλεξανδρούπολη και στη Μάκρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήμερα των Ελευθερίων (video)

15-05-2024

Αρχικά ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «Σωκράτης», που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υιοθεσίας πυρόπληκτων περιοχών του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές του σχολείου υιοθέτησαν την περιοχή της αρχαίας Μεσημβρίας, που επλήγη από την πυρκαγιά στον Έβρο και μίλησαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα δέντρα που φύτεψαν, το σχολείο τους και τις δράσεις στις οποίες συμμετέχουν.

ΚΑΛΟΚΥΡΗΣ

Στην πλατεία της Μάκρης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε συγκεντρωμένους πολίτες, αφού πρώτα τον καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης. Όπως τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός, το έχει γούρι να ξεκινά τις προεκλογικές του εκστρατείες από τον Έβρο και το ίδιο κάνει και τώρα, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στο μεταναστευτικό πρόβλημα, στην αντιμετώπιση του οποίου ο Έβρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο:

"Στα γεγονότα του Μαρτίου του 2020, υψώσαμε ένα τείχος άμυνας απέναντι στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού προβλήματος. Ο Έβρος στάθηκε όρθιος, η Ελλάδα στάθηκε όρθια, προστατεύσαμε τα σύνορα της πατρίδας μας, προστατεύσαμε τα σύνορα της Ευρώπης, και το αποτέλεσμα το βλέπετε σήμερα. Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποία το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα δεν είναι αντικείμενο προεκλογικής συζήτησης. Γιατί; Γιατί πολύ απλά καταφέραμε και ελέγξαμε το πρόβλημα. Φυλάξαμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας, κάναμε τη δουλειά μας και τιμήσαμε την υποχρέωσή μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες και ειδικά απέναντι στους ακρίτες".

Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις περσινές πυρκαγιές που έπληξαν τον Έβρο:

"Θυμάμαι, όταν πρωτοήρθα για να κάνω μια επιτόπια επισκόπηση της μεγάλης καταστροφής, στα βλέμματα πολλών από εσάς την απογοήτευση, την απελπισία και αυτό το αίσθημα της αδυναμίας απέναντι στη μανία της φύσης. Τηρήσαμε, όμως, τις δεσμεύσεις μας. Σταθήκαμε δίπλα σε αυτούς οι οποίοι επλήγησαν. Στηρίξαμε ειδικά εδώ τη Μάκρη και τους ελαιοπαραγωγούς με σημαντικές αποζημιώσεις. Και, βέβαια, φτιάξαμε αμέσως, όπως είπε και ο κ. Περιφερειάρχης, μια Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Έβρου, η οποία δουλεύει συνεχώς με τακτική παρουσία κυβερνητικών κλιμακίων. Θα έχουμε και αύριο, πάλι, κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή έτσι ώστε να μπορέσουμε όχι απλά να θεραπεύσουμε τις μεγάλες καταστροφές αυτής της πρωτοφανούς πυρκαγιάς αλλά να οικοδομήσουμε τελικά και ένα καλύτερο μέλλον για όλο τον Έβρο, όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη. Για όλο τον Έβρο, και για τον βόρειο Έβρο, ώστε να μην υπάρχουν και αδικίες εντός της ίδιας της Περιφερειακής Ενότητας".

Αφού μίλησε και για άλλα θέματα της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης, την οικονομία, την ανεργία κλπ, κατέληξε ζητώντας την στήριξη και την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές:

"Αυτό το πλατύ ποτάμι του υπεύθυνου πατριωτισμού, του προοδευτικού εκσυγχρονισμού, το οποίο ξαναδυνάμωσε στις εκλογές του περασμένου έτους, αυτό το ποτάμι αυτής της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, της φυγής προς τα μπρος, αυτό θα ξαναγεννηθεί και στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Αν κρίνω και από τη σημερινή σας παρουσία εδώ θα πάμε πολύ καλά και σε αυτές τις εκλογές".

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού: