Κάτι τρέχει στον Έβρο
Σε εφαρμογή η τροποποίηση της Συνθήκης Σένγκεν: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι και στους πολίτες της ΕΕ
Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της Ελλάδας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών ύστερα από την εφαρμογή της τροποποίησης (2017/458) του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν (2016/399), σε μία προσπάθεια να ενταθούν οι έλεγχοι για τυχόν διελεύσεις τζιχαντιστών.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται ότι «από σήμερα, 7 Απριλίου 2017, τίθεται σε εφαρμογή η τροποποίηση (2017/458) του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν (2016/399). Συγκεκριμένα τα κράτη – μέλη Σένγκεν υποχρεώνονται να διεξάγουν συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. (χερσαία, θαλάσσια και εναέρια) τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο, και στους πολίτες της Ε.Ε.».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος ταξιδεύει σε χώρα εκτός Σένγκεν θα ελέγχεται τόσο κατά την έξοδό του όσο και κατά την επιστροφή του. Δηλαδή, τα αρμόδια στελέχη των διωκτικών Αρχών θα περνούν τα στοιχεία του επιβάτη σε ηλεκτρονικό σύστημα που έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το κατά πόσο το άτομο αυτό έχει απασχολήσει για οτιδήποτε ή είναι ύποπτος.
Η αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας έγινε μετά την απόφαση για ένταση των ελέγχων ύστερα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.
- Επανέναρξη υπηρεσιών εκφόρτωσης και αεριοποίησης στον τερματικό σταθμό LNG Αλεξανδρούπολης
(12-08-2025) - ΑΜΘ: 4,4 εκ. ευρώ, για δωρεάν, ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση σε βρεφικούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ
(12-08-2025) - Αεραθλητής από την Αλεξανδρούπολη στη Βαλκανιάδα 2025
(12-08-2025) - Προχωρά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης στον Έβρο, με ενίσχυση 10.000 ευρώ
(12-08-2025) - Μεγάλη κινητοποίηση, αλλά πνιγμός δεν υπήρξε στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης
(12-08-2025)
EN
TR






