Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν θεσμικά, υπηρεσιακά και εθελοντικά στην οργάνωση της εκδήλωσης.
Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν θεσμικά, υπηρεσιακά και εθελοντικά στην οργάνωση της εκδήλωσης.

Σαμοθράκη: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων

13-05-2024

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Σαμοθράκη τίμησε τη μνήμη των Πέντε Νεομαρτύρων της, καθώς πλήθος πιστών παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στη Χώρα για την Αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ανθίμου. Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση των λειψάνων και της εικόνας των Αγίων, περιμετρικά του οικισμού της Χώρας.

Η ημέρα αυτή έχει επιλεχθεί από δεκαετίες πριν, ως ημέρα αναγνώρισης και επιβράβευσης επιδόσεων μαθητών των σχολείων της Σαμοθράκης.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση στη Πλατεία Ρηγοπούλου βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στα Ανώτατα κι Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στη μνήμη του Μιχαήλ Γ. Χανού απο τον Δήμο Σαμοθράκης, οι αριστούχοι μαθητές από την Πανσαμοθρακική Εστία Αθηνών και για πρώτη φορά οι πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τάξης επίσης από τον Δήμο Σαμοθράκης.

Η τιμητική αυτή εκδήλωση έκλεισε με τη μουσικοχορευτική παράσταση από το Εργαστήρι παραδοσιακού τραγουδιού του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Αρμονίας Γένεσις», τη χορευτική ομάδα Σαμοθράκης και τους ντόπιους οργανοπαίχτες Ευστράτιο και Δημήτριο Τηγανούρια, τα εκλεκτά μέλη της χορωδίας με τη διεύθυνση της Γιώτας Τηγανούρια, που συγκίνησε και ενθουσίασε με την καταξιωμένη δουλειά της.

ΚΑΛΟΚΥΡΗΣ

Τα νεοσύστατα χορευτικά συγκροτήματα του εμπνευσμένου Χρυσόστομου Σαράντου στην πρώτη δημόσια επίσημη εμφάνισή τους ενθουσίασαν το κοινό.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Έβρου Ευάγγελος Πουλιλιός, η υποδιευθύντρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, ο δ/της φρουράς Σαμοθράκης, οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και οι ιερείς του νησιού.

Η διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, των εθίμων και των παραδόσεων είναι πολύτιμη και συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής μας ταυτότητας.

Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν θεσμικά, υπηρεσιακά και εθελοντικά στην οργάνωση της εκδήλωσης.