Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Θηβαίος

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Άλλο ένα 'καυτό' Σαββατοκύριακο ήταν αυτό που μας πέρασε για την τουριστική κίνηση της Αλεξανδρούπολης.
Άλλο ένα 'καυτό' Σαββατοκύριακο ήταν αυτό που μας πέρασε για την τουριστική κίνηση της Αλεξανδρούπολης.

Σαββατοκύριακο στην Αλεξ/πολη για Τούρκους και Βούλγαρους.

07-05-2014
Άλλο ένα «καυτό» Σαββατοκύριακο ήταν αυτό που μας πέρασε για την τουριστική κίνηση της Αλεξανδρούπολης. Η παρουσία επισκεπτών, κυρίως από Τουρκία και Βουλγαρία, ήταν έντονη και αυτό το διήμερο, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για το καλοκαίρι που βρίσκεται προ των πυλών. Οι επισκέπτες επιδόθηκαν τόσο σε καθαρά τουριστικές συνήθειες, όπως βόλτα στην παραλία, φωτογραφίες στο Φάρο, καφέ και φαγητό σε κάποιο από τα μαγαζιά της πόλης, όσο και σε… shopping therapy, πραγματοποιώντας αγορές από ορισμένα καταστήματα, κυρίως το Σάββατο.

Οι επαγγελματίες της περιοχής, προετοιμασμένοι πλέον, ανταποκρίθηκαν άριστα και σε αυτό το τουριστικό ‘ρεύμα’ που δείχνει να λαμβάνει τάσεις καθιέρωσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το λεγόμενο ‘city break’. Άλλωστε, όπως είχε τονίσει με δηλώσεις της στη «ΓΝΩΜΗ» η κα Λίτσα Καραμπατζάκη, ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου ΛΕΩΝ ΤΟURS, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου HATTA και αντιπρόεδρος των τουριστικών γραφείων σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι το φετινό καλοκαίρι, και σε τοπικό επίπεδο, θα είναι καλύτερο τουριστικά από πέρυσι.

«Υπάρχουν θετικά μηνύματα από συναδέλφους από όλη την Ελλάδα για έλευση περισσότερων ξένων τουριστών, τόσο από Ευρώπη, όσο και από Αμερική και Ασία. Στην περιοχή μας, κάνουμε εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να πάμε καλύτερα το φετινό καλοκαίρι. Διατηρούμε το ενδιαφέρον Ρώσων και Γάλλων τουριστών, ενώ έχουμε συνεχώς αύξηση των επισκεπτών από την Τουρκία. Είναι πολύ θετικά τα μηνύματα και από τις προκρατήσεις και πιστεύουμε πως τουλάχιστον ο τουρισμός θα έχει μόνο θετικό πρόσημο φέτος, δίνοντας σημαντική ώθηση και στην αγορά εργασίας, με προσλήψεις και διατήρηση θέσεων σε πολλούς τομείς της τοπικής αγοράς».
Πηγή: Εφημερίδα 'Γνώμη'