Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
King Cleanings

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε, κατηγορεί τον πρωθυπουργό οτι προσπαθεί να ρίξει "στάχτη στα μάτια" των Εβριτών, ενώ οι ευθύνες της για τα προβλήματα του Έβρου είναι πολύ μεγάλες.
Με την ανακοίνωση που εξέδωσε, κατηγορεί τον πρωθυπουργό οτι προσπαθεί να ρίξει "στάχτη στα μάτια" των Εβριτών, ενώ οι ευθύνες της για τα προβλήματα του Έβρου είναι πολύ μεγάλες.

"Παχιά λόγια Μητσοτάκη" για τον Έβρο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

05-10-2024

Και η νομαρχιακή οργάνωση Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζει με δυσπιστία τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανάπτυξη του νομού.

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε, κατηγορεί τον πρωθυπουργό οτι προσπαθεί να ρίξει "στάχτη στα μάτια" των Εβριτών, ενώ οι ευθύνες της για τα προβλήματα του Έβρου είναι πολύ μεγάλες.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Δυστυχώς στον Έβρο σήμερα δόθηκε άλλη μια κυβερνητική επικοινωνιακή παράσταση της δήθεν ανάπτυξης. Και δεν θα ήταν τόσο τραγικά δυσάρεστο, αν δεν λάμβανε χώρα σε μια πολύπαθη περιοχή, πάνω στα αποκαΐδια των 935.000 στρεμμάτων καμένης γης και εις βάρος των ανθρώπων του Έβρου που χρειάζονται απελπισμένα μια αχτίδα αισιοδοξίας. Παχιά τα λόγια του πρωθυπουργού μα δεν πείθουν πλέον.

ΓΚΕΝΤΖΕΛΗΣ

Δεν αρκούν για να συσκοτίσουν την πραγματικότητα: Είναι η κυβέρνησή του που άφησε τη Δαδιά να καεί το 2023, είναι η κυβέρνησή του που απαξίωσε και στον Έβρο, όπως σε όλη τη χώρα, τις δομές υγείας, που συρρίκνωσε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, που επαίρεται για τη «φύλαξη των συνόρων», αλλά άφηνε ακροδεξιούς με εγκληματικές διαθέσεις να αλωνίζουν φορτώνοντας μετανάστες σε πλατφόρμες. Είναι η κυβέρνησή του που έχει καταδικάσει τον Έβρο σε απομόνωση (να θυμίσουμε ότι η περιοχή δεν έχει καν σιδηροδρομική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη), που με τις πολιτικές φτωχοποίησης που ακολουθεί ωθεί τους νέους στη μετανάστευση και τους αγρότες στην εγκατάλειψη της γης τους, που συρρικνώνει και συγχωνεύει σχολεία και σχολές.

Οι σημερινές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη απλώς ανέδειξαν το εύρος της αδιαφορίας του: Κάθε εξαγγελία του αποκάλυπτε τα τρομακτικά αδιέξοδα που βιώνουν οι κάτοικοι του Έβρου σε κάθε πλευρά της ζωής τους, από την υγεία και την παιδεία, ως την οικονομία, τη γεωργία, την πληθυσμιακή συρρίκνωση, την εγκατάλειψη της υπαίθρου. Τα παχιά λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ομιλεί περί του «στρατηγικού ρόλου» της περιοχής αλλά ξεχνά πως ο ίδιος ήθελε να παραδώσει και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι σίγουρο πως δεν «θα κάνουν περισσότερο αισιόδοξους» τους Εβρίτες για την επόμενη μέρα, όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός. Από στάχτη οι κάτοικοι του Έβρου έχουν χορτάσει, ας μην προσπαθεί να τους ρίξει και "στάχτη στα μάτια."