Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

προβλήματα με το προσωπικό του Λιμενικού στη Σαμοθράκη.
προβλήματα με το προσωπικό του Λιμενικού στη Σαμοθράκη.

Προβληματισμός από τις παραιτήσεις λιμενικών στη Σαμοθράκη - Ερώτηση του Πάρη Παπαδάκη

10-07-2024

Στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απευθύνθηκε με ερώτησή του ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης, μετά από αρρυθμίες που παρατηρούνται στη λειτουργία του Λιμενικού στη Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με τον κύριο Παπαδάκη, υπάρχουν ομαδικές παραιτήσεις νέων υπαλλήλων στο νησί κι αυτό οφείλεται στην ανασφάλεια που προκαλούν οι μή τακτικές ετήσιες μεταθέσεις. Σύμφωνα με τον βουλευτή Έβρου, ο Πρόεδρος των Λιμενικών Θράκης έχει ήδη τοποθετηθεί επί του θέματος, τονίζοντας οτι αυτή η κατάσταση δεν επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας:

CRUSTA

«...Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι λιμενικοί με 20 χρόνια προϋπηρεσίας παρέμεναν στο νησί 6 χρόνια, ενώ το ελάχιστο όριο παραμονής είναι τα 2. Η πρόσφατη ενίσχυση με 17 άτομα προσωπικό βοήθησε στο να πάρουν απόσπαση οκτώ από αυτούς σαν μια προσωρινή λύση, αλλά όλο αυτό μαζί με το γεγονός ότι οι θέσεις αυτές δεν ελευθερώνονται, ώστε να έρθουν νέοι συνάδελφοι, οδηγεί σε μια χαώδη κατάσταση που αποτρέπει τους νέους λιμενικούς να μείνουν στο νησί».

Οποιοσδήποτε βέβαια μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα που δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση, αφού το Λιμενικό είναι νευραλγική υπηρεσία για τη Σαμοθράκη, όχι μόνο επειδή είναι νησί, αλλά και για το γεγγονός οτι βρίσκεται στην οριογραμμή των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία και συχνά σημειώνονται περιστατικά με παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων, αλλά και παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Η υπηρεσία λοιπόν σε ένα τέτοιο νησί, πρέπει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και αυτό είναι υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας να το εγγυηθεί.