Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα στο νότιο Έβρο - Ποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί»
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για το νότιο Έβρο.
Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
- Περιφέρεια Κρήτης
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
- Προκρίθηκε πρόταση ερευνητικής ομάδας του τμήματος Δασολογίας Ορεστιάδας για "άμβλυνση των επιπτώσεων από τις πυρκαγιές" του καλοκαιριού
(07-02-2024) - Διδυμότειχο: "Μια γριπούλα είναι, είπε η παιδίατρος"- Τι καταγγέλλει ο παππούς της 9χρονης που πέθανε από στρεπτόκοκκο
(07-02-2024) - Βόλεϊ: Δυνατή παρουσία του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών
(07-02-2024) - Πορεία αγανακτισμένων ελαιοπαραγωγών περιοχών Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη - Τα αιτήματα (video)
(07-02-2024)