Κάτι τρέχει στον Έβρο
Περιοχές "υψηλού κινδύνου" ο Έβρος και η Σαμοθράκη για εκδήλωση πυρκαγιάς
Στις περιοχές «υψηλού κινδύνου» εκδήλωσης πυρκαγιάς συγκαταλέγεται σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ το νησί της Σαμοθράκης και o Έβρος για σήμερα Τρίτη 09 Αυγούστου αλλά και αύριο Τετάρτη 10 Αυγούστου.
Η επικινδυνότητα φαίνεται και στο σχετικό χάρτη που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Την ίδια ώρα, παραμένουν σ' ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και του δήμου του νησιού, προκειμένου να επέμβουν άμεσα στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί προκειμένου να μην "αφανίσουμε" και τους λιγοστούς επίγειους παραδείσους που μας έχουν απομείνει, ενώ σε περίπτωση που δει οποιοσδήποτε κάτι περίεργο που εγκυμονεί κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς να επικοινωνήσει άμεσα με την πυροσβεστική υπηρεσία στο 199.
- Πυροβολισμό δέχτηκαν συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στον ποταμό Έβρο
(26-09-2025) - Ο Υφυπουργός "έπαιζε tetris", όταν ο βουλευτής Παπαδάκης μιλούσε για τη Νέα Βύσσα; (video)
(26-09-2025) - Ο δήμος Αλεξανδρούπολης αναζητά 15 οικίες για τη στέγαση ισάριθμων νοικοκυριών
(26-09-2025) - Έκτακτες προσλήψεις Ρομά στην Ελληνική Αστυνομία
(26-09-2025) - Δήμος Αλεξανδρούπολης: Σταυράκογλου καταγγέλλει - Μιχαηλίδης απαντά
(26-09-2025)
EN
TR






