Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ορεστιάδα: Ζητούν "λιγότερη ταλαιπωρία" των ΑμεΑ από τις ΔΟΥ
Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης πλαστικού χρήματος οι φορολογούμενοι που είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ενώ με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν επιπλέον κατηγορίες φορολογουμένων που θα εξαιρεθούν, σύμφωνα με πρόσφατη επιστολή-απάντηση από το πρωθυπουργικό γραφείο προς της ΕΣΑμεΑ.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου, Κώστα Ευθυμιάδη, ένα ακόμη πάγιο αίτημα που ικανοποιείται, αφορά τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία στις επιτροπές των ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας).
«Η πρόσφατη αυτή απόφαση πιστεύω ότι θα αλλάξει πάρα πολλά πράγματα τόσο για τα ποσοστά αναπηρίας που αποδίδονται όσο και για πολλές άλλες παθήσεις που αναμένουμε να συμπεριληφθούν» επισήμανε ο κ. Ευθυμιάδης.
Επίσης, συμπλήρωσε ότι τα άτομα με αναπηρίες συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται γραφειοκρατικά καθώς υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. ερμηνεύουν κατά τον δικό τους τρόπο, νόμους και εγκυκλίους που αφορούν στα ΑμεΑ, ζητώντας συνεχώς την έκδοση νέων σχετικών εγγράφων και πως οι δήμοι που έχουν την αρμοδιότητα διανομής των προνοιακών επιδομάτων, κάνουν χρήση λανθασμένου κωδικού, βάση του οποίου συμπεριλαμβάνονται στα φορολογητέα εισοδήματα των δικαιούχων τα επιδόματα, κάτι που είναι λανθασμένο.
- Έργο ενεργειακής αναβάθμισης στο 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης
(12-07-2025) - Σαμοθράκη: Ένα νησί με φυσική ομορφιά και κρατική εγκατάλειψη – 14 χρόνια χωρίς τελωνείο!
(12-07-2025) - Ελαιοπαραγωγοί Έβρου – Με τα τρακτέρ στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης (video)
(12-07-2025) - Ρευματοκλοπή στην Αλεξανδρούπολη – Συνελήφθη να "κλέβει" τον ΔΕΔΔΗΕ
(12-07-2025)
EN
TR






