ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Ε - ΑΤΡΙΚΑ
Αθλητικά Νέα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ορεστιάδα: Σήμερα η δίκη για την πυρκαγιά στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο
30-06-2022
Εκδικάζεται σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας μετά από αρκετές αναβολές η δίκη των έξι κατηγορουμένων, για την πυρκαγιά στο τέμενος Βαγιαζήτ Διδυμοτείχου, τον Μάρτιο του 2017.
Με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, φθορά αρχαίου μνημείου και καταστροφή τμήματός του από αμέλεια, οι έξι κατηγορούμενοι (τρεις ανάδοχοι της εταιρείας, ο υπεργολάβος και εργαζόμενοι του συνεργείου) θα καθίσουν στο εδώλιο, ενώ αρκετοί σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι μάρτυρες (εννέα στο σύνολο) που πρόκειται να καταθέσουν.
Υπενθυμίζεται, ότι ο εργολάβος, που είχε αναλάβει την αποκατάσταση του σκεπάστρου, βρίσκεται κατηγορούμενος για την πρόκληση της πυρκαγιάς, και συγκεκριμένα για το ότι τα συνεργεία εκτελούσαν εργασίες, από τις οποίες δημιουργηθήκαν σπινθήρες, που προκάλεσαν φωτιά σε ξύλα η οποία εξαπλώθηκε.
Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, καθώς είναι και η μοναδική που διεξάγεται.
Πηγή: ertnews.gr
σαν σημερα
- Παγκόσμια Ημέρα Eυαισθητοποίησης για την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή η 20η Οκτωβρίου
(20-10-2025) - Απονομή πτυχίων για τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Διδυμότειχο
(20-10-2025) - Πλησιάζουν τις 100 οι εστίες ευλογιάς αιγοπροβάτων στην ΑΜΘ
(20-10-2025) - Με δύο μετάλλια επέστρεψε η Νίκη Αλεξανδρούπολης από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwondo
(20-10-2025) - Κινδυνεύουν με πρόστιμα όσοι έχουν ελιές, ακόμα και αν δεν βγάζουν λάδι!
(20-10-2025)
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
EN
TR






