Κάτι τρέχει στον Έβρο
Όπλα σε φορτηγό με ψάρια: Συναγερμός στον Έβρο για τούρκικο μαφιόζικο δίκτυο
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (06.06) στον Έβρο, όταν Τούρκοι τελωνειακοί εντόπισαν ένα φορτηγό που μετέφερε ψάρια και στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν τουλάχιστον 30 όπλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό που οδηγούσε ένας Τούρκος, εντοπίστηκε από την πλευρά της Τουρκίας για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν ανοίξει έναν δίαυλο ανταλλαγής πληροφοριών με τις τουρκικές Αρχές, επιχειρώντας να έχουν επίσημη ενημέρωση από τις ανακριτικές διαδικασίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο παράνομος οπλισμός είχε προορισμό κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή θα κατέληγαν στην Ελλάδα.
Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος αναφέρουν πως στη χώρα μας βρίσκονται τουλάχιστον 300 Τούρκοι υπήκοοι, που φέρεται να ανήκουν σε εγκληματικές οργανώσεις της Τουρκίας, όπως "Ντάλτονς", "Γεράκια", "Redkit", "Baygaralar", "Τασλί" και μεγάλο ποσοστό τους έχει πάρει άσυλο ή έχει υποβάλει αίτημα.
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα Toc: "Συλλαμβάνουμε Τούρκους υπηκόους που έχουν δερματοστιξία, η οποία παραπέμπει σε αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις, και ζητούν άσυλο. Κάποιοι το παραδέχονται ότι είναι μαφιόζοι, χωρίς να το καταθέτουν. Υπάρχουν και άλλοι που έχουν πει ευθαρσώς ότι στην Ελλάδα ζουν άνετα και άφοβα, καθώς στην Τουρκία τους κυνηγούν γιατί συμμετέχουν σε αυτές τις εγκληματικές συμμορίες".
- Εκκίνηση του προγράμματος καινοτομίας DUTh Hackathon 2025
(09-10-2025) - Παρουσιάστηκαν τα Πολιτιστικά Masterplans για πόλεις της ΑΜΘ
(09-10-2025) - Θετική στάση του Υπουργού Ναυτιλίας στα αιτήματα της Σαμοθράκης
(09-10-2025) - Καταγγελία του ΤΟΕΒ Φερών - Πέπλου, για ανάρμοστες συμπεριφορές
(09-10-2025) - Ενισχύονται οι έλεγχοι και τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
(09-10-2025)
EN
TR







