Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η αποθήκη 3 μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό χώρο κινηματοθεάτρου!
Η αποθήκη 3 μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό χώρο κινηματοθεάτρου!

Οι αποθήκες του ΟΣΕ στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα γίνουν πόλος έλξης!

10-02-2024

Συνεχίζονται οι εργασίες αξιοποίησης των αποθηκών ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με τα συνεργεία του Δήμου να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Η αποθήκη 3 μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό χώρο κινηματοθεάτρου, εμβαδού 507 τμ. Το διάστημα αυτό πραγματοποιούνται εργασίες στα συστήματα ψύξης - θέρμανσης, εργασίες κατασκευής της σκήνης και στα καμαρίνια και στον πάνω όροφο στους βοηθητικούς χώρους WC και στους χώρους προβολής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Σύμβαση του έργου που υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2019 με τίτλο «Ανάδειξη – Αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι – Αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης των Αποθηκών 1 & 3 σε έκθεση πώληση – κινηματοθέατρο και ανέγερση νέου κτιρίου στη θέση 2 με χρήση συνάθροιση κοινού (Χώροι εστίασης – Καφέ)», στην Αποθήκη 1 γίνονται στερέωσης και αποκατάστασης της εξωτερικής όψης του κτιρίου καθώς και εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισής του. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το κτίριο θα φιλοξενήσει εκδοτήρια εισιτηρίων για τα πλοία καθώς και μια έκθεση-αγορά τοπικών προϊόντων.

CRUSTA


Στη θέση της Αποθήκης 2, που έχει καταρρεύσει θα κατασκευαστεί ένα καινούριο διώροφο κτίριο το οποίο θα έχει την ίδια μορφή με το παλαιό. Θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος εστίασης και καφέ.

Στα όρια της Αποθήκης 3, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει καταρρεύσει, θα κτιστεί ένα νέο διώροφο κτίριο, με ταυτόχρονη αποκατάσταση του τμήματος της αποθήκης που σώζεται.