Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ο δήμος Σουφλίου τίμησε τον Τυχεριώτη Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής Παναγιώτη Μπαμίδη
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Τυχερού ο δήμος Σουφλίου τίμησε εχθές το απόγευμα τον Τυχεριώτη Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής Παναγιώτη Μπαμίδη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κος Μπαμίδης συμπεριλήφθηκε στην ετήσια κατάταξη των πιο σπουδαίων επιστημόνων του κόσμου, "Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators 2020", που δημοσιεύθηκε από ομάδα Καθηγητών του Stanford University της Αμερικής, με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2019 (Mendeley).
Ο κύριος Μπαμίδης γεννήθηκε στο Τυχερό Έβρου και για να συνεχίσει τις σπουδές του μετά το δημοτικό χρειάστηκε να μετακομίσει στην Αλεξανδρούπολη.
Κατόπιν πέτυχε την εισαγωγή του στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, σε μια «σειρά» με πολύ έντονο συναγωνισμό.
Ο Παναγιώτης Μπαμίδης είναι καθηγητής στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος στο εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής. Τον Μάιο του 2019 το ΑΠΘ του απένειμε 11 βραβεία για το ερευνητικό έργο του, που παράλληλα έχει φέρει στο πανεπιστήμιο περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ερευνητικά κονδύλια μόνο για εκείνο το έτος.
- Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης – Έκκληση για τήρηση μέτρων προστασίας
(01-08-2025) - Hellenic Train: Αλλαγές στα λεωφορειακά δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη για Ξάνθη
(01-08-2025) - Κατάστημα εστίασης της Αλεξανδρούπολης μοιράζει ζεστά γεύματα αγάπης κάθε βράδυ
(01-08-2025) - Η Ζαχαράκη απαντά με λίστα έργων για το ΔΠΘ: "Κρίνετέ με από τις πράξεις μου"
(01-08-2025) - Απάντηση δημάρχου Σαμοθράκης σε δημοσίευμα για “άδειο” δρομολόγιο: "Ψευδείς ισχυρισμοί"
(01-08-2025)
EN
TR







