Ε - ΑΤΡΙΚΑ
Νευροψυχολογία και ποίηση: Η Άννα Τσιακίρη για το νου, τη μνήμη και την αλλαγή (συνέντευξη)
Πόσο εύκολα αλλάζει ένας άνθρωπος; Τι ρόλο παίζει η μνήμη στη διαμόρφωση της ταυτότητάς μας; Μπορεί η ποίηση να θεραπεύσει; Και πώς βλέπει όλα αυτά μια επιστήμονας που δουλεύει καθημερινά με τον ανθρώπινο νου;
Η Άννα Τσιακίρη, νευροψυχολόγος και μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Τμήματος Ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μίλησε στη Σοφία Καλλονιάτη και την κάμερα του e-evros.gr για τον χρόνο, την αλλαγή, την ποίηση και το πώς η επιστήμη μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινη.
Η αφορμή για τη συνέντευξη στάθηκε η συμμετοχή της στην παρουσίαση των δύο βιβλίων του Ιωάννη Θ. Ευδοκιμίδη, όπου ο συγγραφέας — γιατρός και νευρολόγος ο ίδιος — επιχειρεί να διαβάσει Σεφέρη και Καβάφη όχι μόνο ως ποιήματα, αλλά και ως εργαλεία κατανόησης του εαυτού.
Ακούστε όλα όσα είπε στο video που ακολουθεί:
- Ομιλία και συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης
(10-05-2025) - Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενώνει τη φωνή του με τον κόσμο για την Οδική Ασφάλεια
(10-05-2025) - Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Πάρκο Ποιμενίδη της Αλεξανδρούπολης
(10-05-2025) - Περιφέρεια ΑΜΘ: Στήριξη σε άτομα με αναπηρία σε Καβάλα και Έβρο
(10-05-2025) - Με λαμπρότητα θα εορταστούν τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης – Παρουσία Ιεραρχών από το Βέλγιο και την Ιρλανδία (video)
(10-05-2025)
EN
TR







