Κάτι τρέχει στον Έβρο
Νεκρά ψάρια στο Δέλτα του Έβρου - Φόβοι για συνέχιση του φαινομένου
Πολλά νεκρά ψάρια αντικρύζουν οι αλιείς που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου τις τελευταίες ημέρες. Το φαινόμενο μάλλον οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο νερό, οπότε τα ψάρια πεθαίνουν από ασφυξία.
Αυτό παρατηρείται όταν εισέρχεται δυσανάλογα αλμυρό νερό από τη θάλασσα στον βιότοπο, οπότε αλλάζει η αναλογία και δημιουργείται έλλεψη οξυγόνου. Το φαινόμενο επιδεινώνεται από την έλλειψη βροχοπτώσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε το αλμυρό νερό συνεχώς αυξάνεται και το γλυκό μειώνεται.
Όπως μας λέει άνθρωπος που ασχολείται επί χρόνια με την αλιεία στο Δέλτα του Έβρου, σημαντικό πρόβλημα είναι και η μη αποκατάσταση εδώ και χρόνια, του φράγματος που βρίσκεται στην ευθυγράμμιση του ποταμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η μεγάλη οικολογική καταστροφή μάλλον θα συνεχιστεί.
- Η Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ και το Επιμελητήριο Έβρου ενώνουν τις δυνάμεις τους
(04-09-2025) - Υποσχέσεις για "μαρίνα" στη Ροδόπη - Η Αλεξανδρούπολη ακόμα περιμένει
(04-09-2025) - Εκδήλωση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) Δήμου Αλεξανδρούπολης
(04-09-2025) - Για ασυδοσία των εταιρειών δικτύων κοινής ωφέλειας, κάνει λόγο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης
(04-09-2025) - Προσλήφθηκε έγκαιρα το προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία της Ορεστιάδας
(04-09-2025)
EN
TR







