Κάτι τρέχει στον Έβρο
Νέες κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι αγρότες και στον Έβρο
Νέο γύρο κινητοποιήσεων προετοιμάζουν οι αγρότες, υποστηρίζοντας πως “δέκα μήνες μετά τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις τα προβλήματα παραμένουν, διογκώνονται και απειλούν με αφανισμό τη μικρομεσαία αγροτιά”.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” προκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο Σουφλίου, και καλεί σε ετοιμότητα τον αγροτικό κόσμο του νομού.
“Μπροστά μας έχουμε: αφαίμαξη από τις ασφαλιστικές εισφορές, φορολογική επιδρομή,τον διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα η μή, που απειλεί χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες με το ξεκλήρισμα, τις καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ και τον κίνδυνο να μην αποζημιώσει, χαμηλές τιμές και μη πληρωμή από τους εμπόρους, υψηλό κόστος παραγωγής και πρόσθετα χαράτσια”, αναφέρει η Ομοσπονδία.
“Είναι μονόδρομος λοιπόν να σταματήσουμε αυτήν την πολιτική, να την ανατρέψουμε με αγώνες, για να παραμείνουμε στα χωριά μας και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε”, καταλήγει στην ανακοίνωσή της.
- Αδελφοποιήθηκε ο Δήμος Σουφλίου με τον Δήμο Βιζύης της Τουρκίας
(27-08-2025) - Στον Έβρο την επόμενη εβδομάδα, ο Υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης
(27-08-2025) - Έλεγχοι και στον Έβρο για αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ λόγω πυρκαγιών και πλημμυρών
(27-08-2025) - Μονιμοποιήθηκαν 385 συνοριοφύλακες στον Έβρο
(27-08-2025) - Σύλληψη στην Αλεξανδρούπολη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
(27-08-2025)
EN
TR






