Κάτι τρέχει στον Έβρο
Νέες φοιτητικές εστίες σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή
Στο επίκεντρο του σχεδιασμού για τη βελτίωση της φοιτητικής μέριμνας βρίσκεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας φέρνει νέες φοιτητικές εστίες αλλά και εργασίες ανακαίνισης στις ήδη υπάρχουσες υποδομές του ιδρύματος.
Η σημαντικότερη εξέλιξη αφορά τη δημιουργία δύο νέων συγκροτημάτων εστιών μέσω ΣΔΙΤ, σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Τα νέα αυτά κτίρια θα προσφέρουν συνολικά 700 νέες κλίνες, δηλαδή από 350 σε κάθε πόλη, δίνοντας ουσιαστική λύση στο πρόγραμμα στέγασης που αντιμετωπίζουν πολλοί φοιτητές και οι οικογένειές τους.
Παράλληλα, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προγραμματίζονται εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης στις εστίες της Ξάνθης και της Καβάλας, ενώ αναβαθμίσεις θα γίνουν και στα φοιτητικά εστιατόρια, όπως αυτό της Ξάνθης.
Ακόμη, η Κομοτηνή περιλαμβάνεται στις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης εστιών μέσω του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου, με τους σχετικούς διαγωνισμούς να τοποθετούνται από το 2027.
Με τις παρεμβάσεις αυτές επιχειρείται να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και σίτισης για τους φοιτητές του ΔΠΘ στις πόλεις όπου σπουδάζουν.
EN
TR







