Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη της κ. Φανής Μπαχαρίδου στην Μαρία Γαβριηλίδη του e-evros.gr
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη της κ. Φανής Μπαχαρίδου στην Μαρία Γαβριηλίδη του e-evros.gr

Μπαχαρίδου Φανή: Υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με την "Περιφερειακή Σύνθεση" του Χριστόδουλου Τοψίδη

27-09-2023

«Πιστεύω ακράδαντα και έχω επιβεβαιώσει σε όλη την πορεία μου ότι όταν οι άνθρωποι ενώνονται, μπορούν να πετύχουν τα πάντα».

Ο λόγος για την Φανή Μπαχαρίδου, η οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της ως περιφερειακή σύμβουλος Έβρου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με την παράταξη "Περιφερειακή Σύνθεση" του Χριστόδουλου Τοψίδη.

«Με βαθειά πίστη στην ομαδική δουλειά, αποφάσισα να γίνω μέρος της Περιφερειακής Σύνθεσης και να συνταχθώ στο πλευρό του Χριστόδουλου Τοψίδη», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα

Γεννήθηκε στη Νέα Βύσσα το 1965, όπου και ζει μέχρι σήμερα.

Μελετώντας την παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου, σπούδασε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Στη δεκαετία του 1990 ξεκινά την πολιτική της δράση, ως μία από τις πρώτες εκλεγμένες γυναίκες στην τότε Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο. Το 2003 εκλέγεται επαρχιακή και νομαρχιακή σύμβουλος Έβρου και το 2006 κατεβαίνει ως υποψήφια Δήμαρχος Νέας Βύσσας. Το 2009 θέτει υποψηφιότητα ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο, υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή.

Η ενασχόλησή της με την Πολιτική την οδηγεί και στο Πανελλήνιο Δίκτυο Αιρετών Γυναικών όλων των κομμάτων "ΑΘΗΝΑ", του οποίου είναι αντιπρόεδρος. Την περίοδο 2006-07 έχει την ευθύνη διοργάνωσης του Φεστιβάλ του Άρδα.

Το 1990 ξεκινά την θητεία της ως πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Βύσσας, θέση την οποία υπηρετεί μέχρι και σήμερα. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων (2000-2004) και πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (2001-2007).

Η εθελοντική προσφορά των πολιτιστικών σωματείων του Έβρου αναγνωρίστηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όταν τους απηύθυνε πρόσκληση στο Προεδρικό Μέγαρο τιμώντας στο πρόσωπό της, την προσφορά δεκάδων Εβριτισσών που κατά την περίοδο του κορωνοϊού κατασκεύασαν και διένειμαν χιλιάδες μάσκες προστασίας.

Συμμετέχοντας ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα οργάνωσε σημαντικές εκδήλωσεις/συνέδρια που έφεραν στον τόπο σημαίνουσες προσωπικότητες όπως η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, αλλά και δράσεις συνεργασίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Μπαχαρίδη και μητέρα της Μαρίας που είναι τραπεζική υπάλληλος και της Χρύσας, που εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της:

«Σας γνωρίζω και με γνωρίζετε μέσα από τους κοινούς αγώνες, που δώσαμε για τον Έβρο μας. Συνεργαστήκαμε, πονέσαμε, συμφωνήσαμε ή διαφωνήσαμε αλλά κυρίως κερδίσαμε νίκες για την ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας. Γιατί είχαμε στόχο κοινό και πάθος για τον Έβρο και την Θράκη μας.

Σήμερα, ο Έβρος και η Περιφέρεια μας βρίσκονται σε μία κρίσιμη ιστορική καμπή. Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι μεγάλες και κρίσιμες, βρίσκονται πάνω από παρατάξεις και κόμματα γιατί θα ορίσουν το μέλλον των παιδιών μας και την παραμονή τους σε αυτόν τον τόπο. Θεωρώ ευθύνη μου να γίνω μέρος αυτής της προσπάθειας, γιατί έχω την γνώση και την εμπειρία να φέρω αποτελέσματα.

Με βαθειά πίστη στην ομαδική δουλειά, αποφάσισα να γίνω μέρος της Περιφερειακής Σύνθεσης και να συνταχθώ στο πλευρό του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Ο Έβρος μας δοκιμάζεται πολύ σκληρά τις τελευταίες ημέρες και μας χρειάζεται όλες και όλους. Όλοι πονάμε και αγωνιούμε για το μέλλον. Χρειάζεται όμως τώρα πιο πολύ από ποτέ μία ψύχραιμη, ανανεωμένη ματιά και θεώρηση των πραγμάτων, χρειάζεται τόλμη, εργατικότητα, αποφασιστικότητα και πολιτικό ανάστημα. Αυτά είναι στοιχεία που γνωρίζω ότι ο Χριστόδουλος Τοψίδης διαθέτει μιας και μας ενώνει κοινή καταγωγή, αλλά επίσης γνωρίζω ότι αυτά είναι στοιχεία όλων των μελών της ομάδας στην οποία αποφάσισα να συμμετέχω.

Πιστεύω ακράδαντα και έχω επιβεβαιώσει σε όλη την πορεία μου ότι όταν οι άνθρωποι ενώνονται, μπορούν να πετύχουν τα πάντα.

Σε αυτή την ιστορική καμπή λοιπόν για το νόμο μας, διαθέτω την πολιτική ωριμότητα κι είμαι πλήρως συνειδητοποιημένη για το πόση δουλειά χρειάζεται για να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε από την αρχή ό,τι χάσαμε αλλά και για να κερδίσουμε όσα μας αξίζουν. Πάνω από όλα γι’ αυτό που μας πονά περισσότερο, το δημογραφικό πρόβλημα, γιατί έργα χωρίς ανθρώπους δεν έχουν καμία αξία.

Με αυτό το αξίωμα και τον Έβρο στην καρδιά ζητώ τη στήριξή σας στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ζητώ τη στήριξή σας ώστε μέσα από μια θέση ευθύνης να δουλέψουμε συλλογικά όπως πορευόμαστε τόσα χρόνια. Για τον Έβρο που αγαπάμε, για τον Έβρο που οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την ανατροπή.

Πάνω απ’ όλα ο τόπος μας και οι άνθρωποι του… ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ».