Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
CASINO THRAKI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο κ. Μπαταρλής είναι αστυνομικός και έχει γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα για τον ηρωισμό και την αυτοθυσία που έχει επιδείξει σε διάφορες περιπτώσεις
Ο κ. Μπαταρλής είναι αστυνομικός και έχει γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα για τον ηρωισμό και την αυτοθυσία που έχει επιδείξει σε διάφορες περιπτώσεις

Μπαταρλής Βαγγέλης: Υπ. Δημ. Σύμβουλος με την "ΑΡΧΗ" του Σταύρου Σταυράκογλου

19-09-2023

Η πίστη του σε αρχές και αξίες που τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο, αλλά και το πάθος του για δράση και προσφορά.

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μπαταρλή, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με την παράταξη "ΑΡΧΗ" του Σταύρου Σταυράκογλου.

«Μετά τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο αποφάσισα να κατέβω με την παράταξη του Σταύρου, καθώς πιστεύω πως μπορώ με τον τρόπο μου και τις γνωριμίες μου να βοηθήσω έστω και λίγο στο να πάει μπροστά ο τόπος μου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Μπαταρλής είναι αστυνομικός και έχει γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα για τον ηρωισμό και την αυτοθυσία που έχει επιδείξει σε διάφορες περιπτώσεις.

Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, έχει καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη και είναι 32 ετών.

Ως επιτυχών στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2009, παρουσιάστηκε στη Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής. Μετά από την φοίτηση του, παρακολούθησε το σχολείο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, απ' όπου αποφοίτησε επιτυχώς και έλαβε «πτυχίο» από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου τον Ιούνιο του 2011.

Το 2010 πραγματοποίησε την πρακτική του εκπαίδευση στο Αστυνομικό Τμήμα της Βουλιαγμένης, στη Δ/νση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής. Μετά το πέρας της ευδόκιμης φοίτησής του από την Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, τοποθετήθηκε στην «ΟΜΑΔΑ Ζ» στην Δ/νση Άμεσης Δράσης της Ν. Αττικής.

Από τον Οκτώβριο του 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2019 υπηρέτησε και προσέφερε τις υπηρεσίες του στα συνοριακά τμήματα του νότιου Έβρου. Στην συνέχεια, από το Νοέμβριο του 2019, βρέθηκε για υπηρεσιακούς λόγους να υπηρετεί στην Άμεση Δράση Αττικής στην Β' Αλλαγή.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, «η απόφαση μου να μπω στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελούσε μια βαθιά μου επιθυμία. Με ενδιέφερε να προσφέρω στον συνάνθρωπο με κάθε τρόπο ενώ θεωρούσα, πως το αξίωμα του αστυνομικού ήταν αξιοθαύμαστο εξαιτίας της προστασίας που προσφέρει στον πολίτη».

«Από μικρή ηλικία ήμουν αποφασισμένος πως ήθελα να ενταχθώ στο Σώμα. Θαύμαζα τον τρόπο αντιμετώπισης των κακοποιών στοιχείων ενώ μου κέντρισε την προσοχή και το ενδιαφέρον το θάρρος και ο αλτρουισμός που έδειχναν οι αστυνομικοί για το κοινό καλό και την προστασία του συνανθρώπου».

Ο Βαγγέλης συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Μάιο του 2020, όταν με κίνδυνο της ζωής του βούτηξε από τα βράχια παραλίας του Αλίμου και διέσωσε από βέβαιο πνιγμό νεαρή κοπέλα που είχε παρασυρθεί, όπου και βραβεύθηκε με το μετάλλιο ανδρείας, τον αστυνομικό σταυρό, καθώς επίσης και με διάφορους αστυνομικούς επαίνους για διάφορες συλλήψεις διαρρηκτών.

Αγαπάει τον αθλητισμό· έχει ασχοληθεί χρόνια με την κολύμβηση έχοντας αρκετές σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό του, καθώς και με το βόλεϊ στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την πυγμαχία.

Από το 2007 κατέχει το πτυχίο Zertifikat Deutsch B1 και από το 2021 το Language Cert Level 3 Certificate in ESOL International.