Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί έως το 2025.
Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί έως το 2025.

Μητσοτάκης: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ κοντά στο να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

22-05-2024

Μήνυμα νίκης και συμπόρευσης στην ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, αλλά και απάντησης στην αδράνεια ή/και την αδιαφορία με την οποία ενδεχομένως κάποιοι μπορεί να αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές, έστειλε από την Κοζάνη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος τόσο στους παραδοσιακούς πιστούς οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όσους την επέλεξαν για πρώτη φορά στην κάλπη στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο όπου επισήμανε ότι ότι η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ κοντά να χρηματοδοτήσει και την κατασκευή του φράχτη.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ


Συγκεκριμένα ανέφερε: "Για να δούμε λίγο και τις σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις. Ο κόσμος το 2024, φίλες και φίλοι, δεν θυμίζει σε τίποτα τον κόσμο του 2019, όταν είχαμε για τελευταία φορά ευρωεκλογές. Έχουμε έναν πόλεμο στην «καρδιά» της Ευρώπης, έχουμε μια Μέση Ανατολή η οποία φλέγεται, έχουμε τη διαρκή απειλή μιας επόμενης ενδεχομένως ενεργειακής κρίσης και η Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει στη γεωπολιτική της σταθερότητα.

Αυτό ξέρετε τι μπορεί να σημαίνει για εμάς; Ένα κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο από το οποίο να μπορούμε να χρηματοδοτούμε επενδύσεις που θα αφορούν και τη δική μας άμυνα. Αυτό τελικά σημαίνει ότι θα δαπανούμε λιγότερα χρήματα από τον εθνικό προϋπολογισμό για την άμυνα, γιατί θα μας δίνει η Ευρώπη λεφτά, για να το πω πολύ απλά, και θα διοχετεύουμε χρήματα τα οποία σήμερα αναγκαστικά τα κατευθύνουμε στην αμυντική θωράκιση της χώρας σε άλλες δράσεις. Σημαντικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα συζητηθούν στις Βρυξέλλες τα επόμενα χρόνια.

Θα συνεχίσουμε να έχουμε μία μεταναστευτική πολιτική η οποία θα είναι δίκαιη και αυστηρή, με ευρωπαϊκή στήριξη; Όταν πρωτοπήγα στις Βρυξέλλες, το 2019, είχαμε μεγάλη δυσκολία να εξηγήσουμε τι συμβαίνει στα ελληνικά σύνορα. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση η Ευρώπη να έχει αλλάξει άποψη και να χρηματοδοτεί δράσεις φύλαξης των συνόρων. Και σας διαβεβαιώνω ότι η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ κοντά να χρηματοδοτήσει και την κατασκευή του φράχτη, τον οποίον, ούτως ή άλλως, η χώρα μας πρέπει να ολοκληρώσει προκειμένου να φυλάμε τα σύνορά μας με αποτελεσματικότητα και με ασφάλεια."