Κάτι τρέχει στον Έβρο
Μαθαίνουμε την Ιστοριά της Μάκρης - Ημερίδα και έκθεση φωτογραφίας
Η τοπική Κοινότητα Μάκρης οργανώνει επιστημονική εκδήλωση, την Κυριακή 6 Μαίου 2018 και περί ώρα 11.00 π.μ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Μάκρης και αφορά την ιστορία της Μακρης.
Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και στο πλαίσιο των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της Θράκης.
Στην επιστημονική εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι εξής ομιλητές :
1) κ. Λίλα Σαμπανοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, με θέμα : «Μάκρης άτακτα αρχαιολογικά»,
2) κ. Φένια Παρδαλίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, με θέμα : «Η Τούμπα της Μάκρης από τους προϊστορικούς μέχρι και τους Ρωμαϊκούς χρόνους».
3) κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηρας, Θεολογος Εκκλησιαστικός Ιστορικός-Νομικός με θέμα: «Πτυχές Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην περιοχή της Μάκρης».
Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση ιστορικών φωτογραφιών της Μάκρης, που θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου 2018.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
- "Έγκλημα" κατ' εξακολούθηση οι ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι
(25-07-2025) - Σβήσιμο γκράφιτι και συνθημάτων στην Αλεξανδρούπολη
(25-07-2025) - Σε βόρειο Έβρο και Σαμοθράκη η προσοχή για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
(25-07-2025) - Ανώτατη Διοίκηση Θράκης και υπόγεια οχυρωματικά έργα στον Έβρο
(25-07-2025) - Βάσεις 2025: Πτώση για τη Νοσηλευτική Αλεξανδρούπολης
(25-07-2025)
EN
TR






