- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Κλειστό το 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου, λόγω του λέβητα θέρμανσης
Ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, καταφέρνουμε να τα κάνουμε άλυτα προβλήματα. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος αυτό που συμβαίνει στον βόρειο Έβρο με προβλήματα θέρμανσης σε σχολικές μονάδες;
Πρώτα είχαμε την περίπτωση του Δήμου Ορεστιάδας, όπου δεν υπήρχε θέρμανση γιατί δεν λειτουργούσαν οι καυστήρες. Γιατί έγινε αυτό; Διότι είχαν λήξει τα πιστοποιητικά καταλληλότητας και δεν είχε κινηθεί εγκαίρως η διαδικασία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων για να λυθεί το ζήτημα.
Την ίδια στιγμή προέκυψε και το πρόβλημα του 2ου Γυμνασίου στο Διδυμότειχο. Εκεί, αφού η Διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε οτι υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας του καυστήρα, έγινε έλεγχος και απέδειξε οτι όντως υπήρχε κίνδυνος. Οπότε το σχολείο έκλεισε για τρεις ημέρες, τα μαθήματα γίνονται μέσω ίντερνετ και ο Δήμος αποφάσισε εκτάκτως να αγοραστούν και να τοποθετηθούν κλιματιστικά στις αίθουσες, ώστε από την επόμενη εβδομάδα να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο.
Σύμφωνα βέβαια με πληροφορίες από το Διδυμότειχο, το πρόβλημα με τον καυστήρα ήταν γνωστό από καιρό και θα μπορούσε να γίνει η αντικατάστασή του το καλοκαίρι που δεν υπήρχαν μαθήματα και μαθητές.
Κι όμως, έγινε το ίδιο με την Ορεστιάδα. Έπρεπε να αρχίσουν τα σχολεία, να μείνουν χωρίς θέρμανση οι μαθητές και μετά να γίνουν οι διαδικασίες για διόρθωση των προβλημάτων.
Προφανώς το καλοκαίρι που τα σχολεια ήταν άδεια, οι υπεύθυνοι των δύο Δήμων είχαν άλλες δουλειές σε προτεραιότητα. Είπαμε, ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, βρίσκουμε τρόπο να τα κάνουμε άλυτα προβλήματα.
- Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση του Συνοριακού Σταθμού Κήπων Έβρου
(09-07-2025) - Τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου, αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις
(09-07-2025) - Απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα σε περιοχές του Έβρου, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
(09-07-2025) - Έντονες ανησυχίες των αγροτών για τη λειψυδρία στον Έβρο
(09-07-2025) - Κατάσταση εκτός ελέγχου στην Αλεξανδρούπολη με παρατημένα ογκώδη αντικείμενα
(09-07-2025)
EN
TR








