Κάτι τρέχει στον Έβρο
ΚΕΕΛΠΝΟ: "Η επιδημία της ιλαράς δεν φαίνεται να σταματάει"
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ αναφέρει ότι «η επιδημία δεν φαίνεται να σταματάει καθώς υπάρχουν θύλακες του πληθυσμού με ανεπαρκή εμβολιαστική κάλυψη» και δεν κρύβει την ανησυχία του για την πορεία που καταγράφει η επιδημία της ιλαράς στη χώρα μας.
O κ. Ρόζενμπεργκ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ τονίζει πως είναι σημαντική η εφαρμογή εμβολιασμού σε άτομα που ζουν ή εργάζονται σε κλειστές κοινότητες και εκφράζει την ελπίδα πως «η κινητοποίηση και οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα θα συντελέσουν καταλυτικά στον έλεγχο της επιδημίας, ώστε να μην τεθεί θέμα εφαρμογής υποχρεωτικού εμβολιασμού».
Κακώς ο πληθυσμός πιστεύει ότι η ιλαρά είναι μία παιδική ασθένεια, καθώς «οι ενήλικες νοσούν μεν πιο σπάνια από ιλαρά, αλλά σοβαρότερα από τα παιδιά», επισημαίνει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «περίπου το 30% των περιπτώσεων ιλαράς θα παρουσιάσουν μια ή περισσότερες επιπλοκές, που είναι συχνότερες σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών και σε ενήλικες άνω των 20 ετών».
«Η πλειονότητα των κρουσμάτων ιλαράς του γενικού πληθυσμού ελληνικής υπηκοότητας ήταν ενήλικες άνω των 25 ετών» , σχολιάζει με αφορμή και το τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα της νόσου που αφορούσε μια 35χρονη γυναίκα που είχε εμβολιαστεί μεν αλλά μόνο με μία δόση.
- Θανατώθηκαν 357.000 ζώα και ο Υπουργός συστήνει τώρα "εθνική επιτροπή"
(23-10-2025) - Υπογραφή Μνημονίου μεταξύ της Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και του ΔΠΘ
(23-10-2025) - 4 Νέα βραβεία για τις επιδόσεις της φέρνει στη Κομοτηνή η Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης
(23-10-2025) - Ομάδα τεσσάρων φοιτητριών του ΔΠΘ, παρουσίασαν καινοτόμο λίπασμα
(23-10-2025) - Συνελήφθη καταδικασμένος παιδεραστής στην Ορεστιάδα
(23-10-2025)
EN
TR






