- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Καμπανάκι για το κάμπινγκ στη Σαμοθράκη – Απόφαση μηδέν, προβλήματα στο κόκκινο
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, εκπρόσωποι άλλων φορέων και υπηρεσιών, μπορεί να τοποθετήθηκαν στη σύσκεψη για την ελεύθερη κατασκήνωση του νησιού, στο τέλος όμως δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα ή συγκεκριμένη απόφαση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, "αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να λυθούν τα προβλήματα ώστε οι φίλοι επισκέπτες μας να παραμένουν για όσο διάστημα επιθυμούν με συνθήκες ασφαλείας και νομιμότητας για τους ίδιους, χωρίς τις παραβατικές συμπεριφορές μιας μειοψηφίας εξ αυτών που δημιουργούν προβλήματα στην τοπική κοινωνία και στο περιβάλλον του νησιού".
Πάντως, όπως είπε στο e-evros.gr η Αντιδήμαρχος κυρία Σαλαμανή, "είναι η πρώτη φορά που γίνεται συντονισμένη ενημέρωση στους φορείς για την πραγματική έκταση του προβλήματος. Προτάθηκαν λύσεις και ξεκινάει ένας κύκλος ενεργειών από όλους τους φορείς, ώστε να περιοριστεί η ελεύθερη κατασκήνωση". Σύντομα με την κυρία Σαλαμανλη, η κατάσταση θα επανεξεταστεί η κατάσταση.
Η αναφορά στην ανακοίνωση του Δήμου σε "παραβατικές συμπεριφορές" και σε "προβλήματα στην τοπική κοινωνία και στο περιβάλλον", περιγράφει με πολλή "λεπτότητα" την κατάσταση που επικρατεί, ειδικά στον χώρο του κάμπινγκ, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί επίσημα από το 2016. Τα παράπονα είναι πολλά κάθε χρόνο και για την καθαριότητα και για συμπεριφορές που είναι εναντίον του κοινωνικού συνόλου και για πρακτικές "εκτός νομίμων ορίων". Τα γράφουμε "ευγενικά" όλα αυτά, γιατί αν μεταφέρουμε όσα καταγγέλουν κατά καιρούς κάτοικοι του νησιού και άλλοι επισκέπτες για την κατάσταση που επικρατεί, τότε θα πρέπει να έχουμε άμεση επέμβαση αρμόδιων υπηρεσιών.
Αυτό που προέκυψε από τη σύσκεψη, ήταν η κοινή βούληση να υπάρχει ενημέρωση και συντονισμός ενεργειών, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα οι κίνδυνοι που προκύπτουν.
Πάντως απόφαση δεν υπάρχει ακόμα. Θα ανοίξει κάποτε επίσημα το κάμπινγκ της Σαμοθράκης ή όχι; Θα υπάρχει έλεγχος από τον Δήμο ή άλλη υπηρεσία ή ο χώρος θα βρίσκεται στον "αυτόματο πιλότο" και ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει;
Το ζήτημα είναι οτι δεν μπορούν να υπάρχουν για μια ακόμη χρονιά εικόνες απόλυτης αυθαιρεσίας, με σκουπίδια, βρόμικες τουαλέτες και συμπεριφορές "στα όρια" από ορισμένους κατασκηνωτές.
Είναι κρίσιμο αυτό το ζήτημα για τη Σαμοθράκη και πρέπει να ληφθούν επιτέλους συγκεκριμένες αποφάσεις. Κάποιοι θα μείνουν δυσαρεστημένοι, αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο. Το θέμα είναι να προχωρήσει μπροστά η Σαμοθράκη και να διορθωθούν προβληματικές καταστάσεις του παρελθόντος.
newsroom © e-evros.gr
- Σοκ στην Ορεστιάδα με την αυτοκτονία νεαρού 21 ετών
(08-07-2025) - Εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τη Σαμοθράκη η ευλογιά των προβάτων
(08-07-2025) - Η Αλεξανδρούπολη ξανά στο επίκεντρο των αμερικανικών στρατιωτικών σχεδιασμών
(08-07-2025) - Έλεγχοι και στην Αλεξανδρούπολη για τα τραπεζοκαθίσματα, κατόπιν καταγγελιών
(08-07-2025) - Στα 3 ευρώ η πρώτη ώρα για το πάρκινγκ στον Φάρο
(08-07-2025)
EN
TR








