Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο κ. Καλαϊτζίδης είναι αστυνομικός με καταγωγή από τη Νίψα
Ο κ. Καλαϊτζίδης είναι αστυνομικός με καταγωγή από τη Νίψα

Καλαϊτζίδης Γιώργος: Υπ. Δημ. Σύμβουλος με την "ΑΡΧΗ" του Σταύρου Σταυράκογλου

26-09-2023

Η πολύχρονη καθημερινή, «οικογενειακή» κι επαγγελματική σχέση που έχει αναπτύξει με τον αστυνομικό σκύλο τον έμαθε να αγαπάει και να σέβεται τα ζώα.

Ο λόγος για τον Γιώργο Καλαϊτζίδη, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης στο κεντρικό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με την παράταξη "ΑΡΧΗ" του Σταύρου Σταυράκογλου.

«Γνωρίζω πολλά χρόνια τον Σταύρο Σταυράκογλου, γι' αυτό και αποφάσισα να κατέβω πρώτη φορά στις εκλογές και να συμπορευτώ μαζί του. Ζητώ, λοιπόν, τη ψήφο των συμπολιτών μου, για να γίνει μια καινούρια "ΑΡΧΗ" στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με νέες ιδέες και με τη φιλοζωία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος», δηλώνει.

Ο κ. Καλαϊτζίδης είναι αστυνομικός με καταγωγή από τη Νίψα.

Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα

Γεννήθηκε το 1977 στην Ξάνθη. Κατάγεται από τη Νίψα και προέρχεται από Ποντιακή οικογένεια. Οι γονείς του είναι ο Αντώνης Καλαϊτζίδης και η Σούλα Καλαϊτζίδου. Είναι παντρεμένος με την Λιμενικό Αθηνά Χατζημάγιογλου και πατέρας δύο παιδιών.

Τελείωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Αλεξανδρούπολη, όπου ήταν συμμαθητής με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταύρο Σταυράκογλου.

Το 1995 έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθη στην Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης. Το 1998 πήρε μετάθεση στην Αθήνα, όπου υπηρέτησε σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες και για 3 χρόνια στο Γραφείο του Εβρίτη Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη.

Το 2003 υπηρέτησε στο Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όπου και εκπαιδεύτηκε ως συνοδός-χειριστής αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών. Το χρονικό διάστημα 2005-2011 υπηρέτησε στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το 2011 υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και παίκτης της ΠΑΕ Νίψας (2011-2012).

Υποστηρίζει κάθε κοινωνική και πολιτιστική εκδήλωση που οργανώνεται στο χωριό του, τη Νίψα, ενώ εργάστηκε εθελοντικά στις εργασίες αναστήλωσης της εκκλησίας της παλιάς Νίψας και σε πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Είναι συλλέκτης παιδικών, σύγχρονων και παραδοσιακών παιχνιδιών. Όραμά του είναι, σε πρώτο στάδιο, η διοργάνωση έκθεσης vintage παιχνιδιού όπως γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα και, σε δεύτερο στάδιο, η δημιουργία ενός μικρού Μουσείου Παιδικών Παιχνιδιών, με σκοπό να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Η φιλοζωία είναι κομμάτι της ζωής του. Στους στόχους του, περιλαμβάνεται η υλοποίηση ενός Προγράμματος Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς σε συνεργασία με εθελοντές που φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα. Θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοζωίας στους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του δήμου καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Επίσης, η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αναδείξουν και θα προβάλλουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό με διοργάνωση διαδραστικών εκδηλώσεων σε γειτονιές και χωριά του δήμου.