Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
BAROLO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η ιστορία της Αλεξανδρούπολης στο επίκεντρο του Β’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου - Το πρόγραμμα

Η ιστορία της Αλεξανδρούπολης στο επίκεντρο του Β’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου - Το πρόγραμμα

05-05-2026

Η Αλεξανδρούπολη ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Β’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Αλεξανδρούπολη: η ιστορία της πόλης και της περιοχής της», μια κορυφαία διοργάνωση του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Από τις 8 έως τις 10 Μαΐου 2026, το κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών, οι οποίοι θα φωτίσουν πτυχές της ιστορικής διαδρομής του τόπου μας. Η επίσημη έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 18:00 με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτή Α’ Αθηνών, κ. Άγγελο Συρίγο.

LIDL DELFOI


Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης (www.ismo.gr). Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις θεματικές ενότητες και τους ομιλητές στον παρακάτω σύνδεσμο: https://ismo.gr/index.php/event/b-diethnes-synedrio/ 

Σημειώνεται ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.