Κάτι τρέχει στον Έβρο
Η γέφυρα Πυθίου «καθαρίζει» & ο Έβρος ξαναβρίσκει τη ροή του
Ένα έργο πνοής και…ροής υλοποιήθηκε στο βόρειο Έβρο, με στόχο την ανακούφιση των κατοίκων από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Ο λόγος για τη γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Πύθιο, από όπου κάθε χρόνο εισέρχονταν τεράστιες ποσότητες νερού εξαιτίας της «στενότητας» του ποταμού.
Το γεγονός αυτό οφειλόταν στην συσσώρευση άμμου και φερτών υλικών τα τελευταία 30 χρόνια, σε μια έκταση 35 στρεμμάτων.
Στο σημείο παρενέβησαν τα συνεργεία της Αντιπεριφέρειας Έβρου και μαζί με το στρατό και το δασαρχείο, «καθάρισαν» την περιοχή από νάρκες, δέντρα, και κάθε λογής φερτά υλικά.
Αποτέλεσμα των παρεμβάσεων, είναι η εκτόνωση των νερών από την περιοχή χωρίς να δημιουργούνται πλημμύρες και να κινδυνεύουν οι περιουσίες των κατοίκων.
Ένα έργο στην υλοποίηση του οποίου συνέβαλαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κώστας Βενετίδης και ο Πρόεδρος του Πυθίου Χάρης Θεοχαρίδης.
- Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης – Έκκληση για τήρηση μέτρων προστασίας
(01-08-2025) - Hellenic Train: Αλλαγές στα λεωφορειακά δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη για Ξάνθη
(01-08-2025) - Κατάστημα εστίασης της Αλεξανδρούπολης μοιράζει ζεστά γεύματα αγάπης κάθε βράδυ
(01-08-2025) - Η Ζαχαράκη απαντά με λίστα έργων για το ΔΠΘ: "Κρίνετέ με από τις πράξεις μου"
(01-08-2025) - Απάντηση δημάρχου Σαμοθράκης σε δημοσίευμα για “άδειο” δρομολόγιο: "Ψευδείς ισχυρισμοί"
(01-08-2025)
EN
TR






