Κάτι τρέχει στον Έβρο
Η εικόνα της Παναγίας Τριφώτισσας απ’ τον Αίνο έρχεται και φέτος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (video)
Μετά από δύο χρόνια απουσίας θα πραγματοποιηθεί φέτος στο χώρο του Λιμανιού η καθιερωμένη τελετουργική εκδήλωση - αναβίωση: "Άφιξη της εικόνας της Παναγίας της Τριφώτισσας από την Αίνο".
Συγκεκριμένα στις 8 το βράδυ της 14ης Μαΐου ανήμερα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022» θα πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της έλευσης της εικόνας της Παναγίας Τριφώτισσας από την Αίνο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Η Παναγία Τριφώτισσα απεικονίζεται σε εικόνα που έφεραν μαζί τους οι πρώτοι πρόσφυγες που κατοίκησαν στην Αλεξανδρούπολη και κατάγονται από την Αίνο, εξ ου και η αναπαράσταση της έλευσής της γίνεται από θαλάσσης.
Υπενθυμίζεται ότι δράση αυτή ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια περίπου από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, και την είχαν αγκαλιάσει όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μας.
- Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά
(07-09-2025) - Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Πλήθος κόσμου στην Αλεξανδρούπολη ζήτησε δικαίωση των θυμάτων (video)
(07-09-2025) - Αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης καταγγέλουν άθλιες συνθήκες διαμονής στη ΔΕΘ
(07-09-2025) - Ήρθε και φέτος η ώρα για το «Χαϊβάν Παζάρ» στο Διδυμότειχο
(07-09-2025)
EN
TR






