Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Διαμαρτυρίες για την αφισορρύπανση στην Αλεξανδρούπολη.
Διαμαρτυρίες για την αφισορρύπανση στην Αλεξανδρούπολη.

Για την αφισορρύπανση διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση στην Αλεξανδρούπολη

10-07-2024

Η παράταξη "Προοπτική Πολιτών" θέτει το ζήτημα που αποτελεί πραγματική "πληγή" εδώ και χρόνια, όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη, αλλά σχεδόν όλες τις πόλεις. Ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Γκότσης, τονίζει οτι ο Δήμος θα πρέπει όχι μόνο να ελέγχει την αφισορρύπανση, αλλά να μην αποτελεί και ο ίδιος κακό παράδειγμα.

Προφανώς η αναφορά γίνεται διότι σε πολλές περιπτώσεις αφισορρύπανσης για διάφορες εκδηλώσεις, αυτές είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα του Δήμου:
"Το να προωθείς μια εκδήλωση ενός καλλιτέχνη με αφίσες σε όλοuς τους δρόμους σίγουρα δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και προκλητικό. Και ίσως βέβαια να μην είναι και επιλογή του καλλιτέχνη. Όπως και να έχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρέπει να φροντίσει για τα δέοντα και να μην αφήσει το θέμα να ξεφύγει για ένα ακόμα καλοκαίρι, μιας και βρισκόμαστε στην αρχή των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οφείλει όχι μόνο να ελέγχει την αφισορύπανση αλλά να μην αποτελεί και ο ίδιος το κακό παράδειγμα μαζί με την ΤΙΕΔΑ".

CRUSTA

Και η ανακοίνωση της "Προοπτικής Πολιτών" καταλήγει κάνοντας αναφορά και στο ζήτημα της καθαριότητας:
"Γιατί άραγε πρέπει οι εκδηλώσεις πολιτισμού να συνδυάζονται με την απολίτιστη αφισορύπανση; Γιατί βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια στο ίδιο έργο θεατές;
Η τελετουργία της αφίσας καλά κρατεί κύριοι της ΤΙΕΔΑ, στην εποχή του ίντερνετ και των κοινωνικών δικτύων, που ο καθένας μπορεί να έχει άμεση ενημέρωση.
Εσείς με τις καθημερινές «καλαίσθητες» φωτογραφίες και αναρτήσεις σας δεν τα βλέπετε όλα αυτά ή κάνετε τα στραβά μάτια;
Αλλά φυσικά αφού δεν σας απασχολεί ότι η πόλη είναι ένας απέραντος μόνιμος σκουπιδότοπος, θα σας νοιάξει η αφισορύπανση;"

Αυτό βέβαια δεν είναι το μόνο θέμα. Για πολλές από τις εκδηλώσεις αυτές κυκλοφορούν και αυτοκίνητα με μεγάφωνα σε όλη την πόλη, δημιουργώντας ηχορρύπανση. Είναι μια εικόνα που παραπέμπει σε πολύ περασμένες δεκαετίες, όταν η ελληνική περιφέρεια αντιμετωπιζόταν ως "ένα μεγάλο χωριό" από τους θιασάρχες της Αθήνας.
Βρισκόμαστε στο 2024 και δεν είναι δυνατόν να ακούμε τα μεγάφωνα να μας τρυπούν τα αυτιά, διαφημίζοντας παραστάσεις που μπορούν κάλλιστα να γίνουν γνωστές από το ίντερνετ, χωρίς να ενοχλούν κανέναν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους μικροπωλητές φρούτων ή με τους παλιατζήδες, αλλά αυτό το θέμα θα το πιάσουμε άλλη φορά.