Κάτι τρέχει στον Έβρο
Φουσκωτό με 32 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Νέας Χηλής - Βίντεο ντοκουμέντο από την άφιξη τους στο λιμάνι
Σε 32 ανέρχονται οι παράτυποι μετανάστες που περισυνέλεξε το Λιμενικό Σώμα στο Θρακικό πέλαγος χθες (25/07), στην θαλάσσια περιοχή της Νέας Χηλής.
Οι παράτυποι μετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε από το λιμενικό και με το σκάφος του λινενικού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της πόλης.
Μετά την περισυλλογή τους, συγκεντρώθηκαν στο ΤΟΛ του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπου έγινε η πρώτη καταγραφή τους και διαπιστώθηκε ο ακριβής αριθμός. Ανάμεσα τους υπήρχαν και 3 ανήλικα παιδιά. Και αυτή η ομάδα παράτυπων μεταναστών, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου στην Ορεστιάδα.
Αυτό που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία πάντως, είναι ότι το Θρακικό πέλαγος τείνει να γίνει ένα "κανονικό" πέρασμα παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει αν παρακολουθήσει κανείς τη δραστηριότητα του Λιμενικού Σώματος, μέσω των δελτίων τύπου που εκδίδει.
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την μεταφορά των παράτυπων μεταναστών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)





