Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φθινοπωρινό σκηνικό στο Δέλτα του Έβρου: Οι κόκκινες αρμυρήθρες & τα φλαμίνγκο!

Φθινοπωρινό σκηνικό στο Δέλτα του Έβρου: Οι κόκκινες αρμυρήθρες & τα φλαμίνγκο!

27-09-2023

Η μεταβατική περίοδος του φθινοπώρου είναι πάντα εντυπωσιακή στο Δέλτα του Έβρου. Παρόλη την ανομβρία και την έλλειψη του γλυκού νερού σε μεγάλες εκτάσεις, ο υγρότοπος είναι πλούσιος σε πουλιά, καθώς είναι περίοδος μετακινήσεων.

Τα Φοινικόπτερα έχουν έρθει, οι Ροδοπελεκάνοι ξεκινούν σιγά σιγά το ταξίδι τους για την Αφρική, Ψαραετοί και Αργυροτσικνιάδες συμπληρώνουν το τοπίο.

Αυτό το τοπίο είναι που κλέβει την παράσταση, με τα υπέροχα χρώματά του, επισκιάζοντας ακόμη και τις ανοιξιάτικες εικόνες που μπορεί κανείς να θαυμάσει στο Δέλτα του Έβρου.

CRUSTA

Πρωταγωνίστριες είναι οι αρμυρήθρες. Το κόκκινο χρώμα τους θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, έως ότου πιάσουν τα πρώτα κρύα. Υπάρχουν αρκετά είδη, μονοετή και πολυετή. Υπάρχει και είδος που είναι βρώσιμο. Τις αρμυρήθρες θα τις δούμε στις λιμνοθάλασσες και τις παράκτιες εκτάσεις.

Το σκηνικό συμπληρώνουν οι καλαμιώνες, τα γαλάζια νερά των λιμνοθαλασσών και τα υπέροχα μωβ αμάραντα (Limonium spp.). Και το ολοκληρώνει η αίσθηση της έναρξης των κρύων εποχών του έτους που σηματοδοτεί την πιο ζωντανή περίοδο στον υγρότοπο, περίοδο που φέρνει εκατοντάδες χιλιάδες πουλιά για να θαυμάσουμε όλοι μας.