Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ευλογιά των πιθήκων: Ανοίγει εμβολιαστικό κέντρο και στην Αλεξανδρούπολη
Ανησυχία και στη χώρα μας έχει προκαλέσει η νόσος mpox ή αλλιώς ευλογιά των πιθήκων μετά την καταγραφή κρούσματος στη Σουηδία, σε ταξιδιώτη από την Αφρική.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι στο προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν πέντε επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κρήτη, Πάτρα και Αθήνα, ενώ προχωρά σε συστάσεις σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε χώρες που έχουν καταγραφεί κρούσματα.
Σημειώνεται ότι στην χώρα μας ο εμβολιασμός έναντι της Μpox ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου 2024 στα νοσοκομεία Αττικόν και Ανδρέας Συγγρός. Προς το παρόν ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Υπενθυμίζεται πως έπειτα και από τη σχετική προειδοποίηση του ΠΟΥ, το ECDC, αύξησε το επίπεδο συναγερμού.
Ζήτησε από τις χώρες να διατηρήσουν υψηλά επίπεδα ενημέρωσης για τους ταξιδιώτες που έρχονται από περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τον ιό.
- Μήνυση από τη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, στα συνεργεία οπτικής ίνας
(03-09-2025) - Περιοδεία του Υπουργού Υγείας στον Έβρο, με πολλές αντιδράσεις
(03-09-2025) - Κλείνει η Εθνική Τράπεζα στο Σουφλί - Αντίδραση του Δήμου
(03-09-2025) - Πάλι ζημιά από ενήλικους σε παιδική χαρά της Αλεξανδρούπολης
(03-09-2025) - Ένταση και πυροβολισμοί στο Θρακικό Πέλαγος με Τούρκους ψαράδες (video)
(03-09-2025)
EN
TR







