Κάτι τρέχει στον Έβρο
Έρχεται η ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη - Λήμνος - Λαύριο
Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, του Δημάρχου Σαμοθράκης και των Βουλευτών του Ν. Έβρου, το Υπουργείο Ναυτιλίας με την υπ’ αρ. πρωτ. 2253.5-3/46184/2015 συμπεριέλαβε το αίτημα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), για την προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με το λιμένα Λαυρίου.
Η Σαμοθράκη είχε μείνει αδίκως εκτός διαγωνισμού, αφού το Υπουργείο ισχυριζόταν ότι δεν υπήρχαν συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, παρά την έγκαιρα απεσταλμένη επιστολή της πλοιοκτήτριας εταιρείας η οποία ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ και στους δύο διαγωνισμούς:
1)ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΛΗΜΝΟΣ-ΛΑΥΡΙΟ και επιστροφή.
2)ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΛΗΜΝΟΣ και επιστροφή.
Τώρα, δε μένει παρά το συμβούλιο να αποφασίσει μετά την ευόδωση της παραπάνω προϋπόθεσης για τη σύνδεση του νησιού με το λιμένα Λαυρίου.
- Πυροβολισμό δέχτηκαν συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στον ποταμό Έβρο
(26-09-2025) - Ο Υφυπουργός "έπαιζε tetris", όταν ο βουλευτής Παπαδάκης μιλούσε για τη Νέα Βύσσα; (video)
(26-09-2025) - Ο δήμος Αλεξανδρούπολης αναζητά 15 οικίες για τη στέγαση ισάριθμων νοικοκυριών
(26-09-2025) - Έκτακτες προσλήψεις Ρομά στην Ελληνική Αστυνομία
(26-09-2025) - Δήμος Αλεξανδρούπολης: Σταυράκογλου καταγγέλλει - Μιχαηλίδης απαντά
(26-09-2025)
EN
TR






