Κάτι τρέχει στον Έβρο
Επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στην Αλεξανδρούπολη - Τι είδαν, τι είπαν
Τη Θράκη και ειδικότερα την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκαν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου η Επιτετραμμένη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, Maria dG Olson και ο διευθυντής του γραφείου Νοτιο-Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Josh Huck.
Οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών ήτοι το δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο για τους οποίους δήλωσαν ότι η συνεργασία και η υποστήριξή τους είναι συνυφασμένη με την ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας και ΗΠΑ στην περιοχή.
Επίσης επισκέφθηκαν και τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης προκειμένου να ενημερωθούν κατά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Χατζημιχαήλ, για τη δυναμική της περιοχής στον τομέα της ενέργειας και τις καίριες εξελίξεις.
«Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί έναν κρίσιμο κρίκο στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, τη σταθερότητα στην περιοχή και την οικονομική ανάπτυξη», σημειώνεται σε σχετική με την επίσκεψή τους ανακοίνωση στην οποία γίνεται αναφορά και στην εκπεφρασμένη θέση του Αμερικανού Πρέσβη, Γιώργου Τσούνη ότι η Αλεξανδρούπολη αποτελεί βασική δίοδο προς τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το λιμάνι διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο ως προς την ασφάλεια του ΝΑΤΟ στο Νότο, συμβάλλοντας στο να ηγηθεί η Ελλάδα στην ενεργειακή διαφοροποίηση της περιοχής, όπως μέσω της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU).
Η επίσκεψη των Αμερικανών αξιωματούχων στην πρωτεύουσα του Έβρου «μία μικρή πόλη με μεγάλη ψυχή, με μακρά, μοναδική και ένδοξη ιστορία και πολιτισμό» ολοκληρώθηκε στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης όπου ενημερώθηκαν για τις παραδόσεις της περιοχής την οποία όπως ανέφεραν επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα.
- Επανέναρξη υπηρεσιών εκφόρτωσης και αεριοποίησης στον τερματικό σταθμό LNG Αλεξανδρούπολης
(12-08-2025) - ΑΜΘ: 4,4 εκ. ευρώ, για δωρεάν, ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση σε βρεφικούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ
(12-08-2025) - Αεραθλητής από την Αλεξανδρούπολη στη Βαλκανιάδα 2025
(12-08-2025) - Προχωρά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης στον Έβρο, με ενίσχυση 10.000 ευρώ
(12-08-2025) - Μεγάλη κινητοποίηση, αλλά πνιγμός δεν υπήρξε στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης
(12-08-2025)
EN
TR







