Κάτι τρέχει στον Έβρο
Εορτασμός Αγίων Πάντων στην Αλεξανδρούπολη
Την ημέρα της εορτής των Αγίων Πάντων, στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Πάντων των Θρακών Αγίων στο Αετοχώρι. Με την ευκαιρία αυτή, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στις 7.00 το απόγευμα θα τελεσθεί η πανηγυρική Ακολουθία του Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας ενώ το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Οι πιστοί που θα προσέλθουν στις Ακολουθίες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν Ιερά Λείψανα Θρακών Αγίων που θησαυρίζονται στη μητρόπολη.
Ο Ιερός Ναὸς Πάντων των Θρακών Αγίων, ο οποίος βρίσκεται εντός της Ιεράς Μονής αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι, είναι ο μοναδικός που υπάρχει με αναφορά στην ιστορική Θράκη και αποτελεί Μνημείο της πλούσιας θρακικής αγιολογίας με αναρτημένους πίνακες των κατὰ μήνα εορταζομένων θρακών μαρτύρων και οσίων αγίων, καθὼς και χάρτες της ενιαίας Θρακικής αγιοτόκου γης.
- Την ακύρωση απομάκρυνσης μαθητή των Φερών, ζητούν συμμαθητές του
(10-10-2025) - Χωρίς ρεύμα περιοχές της Νέας Χηλής αυτήν την Κυριακή, λόγω έργων
(10-10-2025) - Αναγκαία η μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής έξω από το Σουφλί
(10-10-2025) - Κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
(10-10-2025) - Έπεσε πρόστιμο για κάψιμο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη
(10-10-2025)
EN
TR






