Κάτι τρέχει στον Έβρο
Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την κατασκευή του FSRU Αλεξανδρούπολης (video)
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο FSRU Αλεξανδρούπολης, με τα κομμάτια γύρω από την Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης να κουμπώνουν ένα-ένα.
To e-evros.gr πέταξε πάνω από την κατασκευή, που βρίσκεται ανοιχτά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και κατέγραψε την εξέλιξη στις εργασίες.
Η εξέλιξη της κατασκευής πάντως, είναι πραγματικά εντυπωσιακή, με την εικόνα πλέον στην πλωτή μονάδα, να μη θυμίζει σε τίποτα τα αρχικά στάδια του έργου, που είχαμε επίσης καταγράψει τον Νοέμβριο του 2022.
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο και το πλοίο θα φτάσει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2023.
Υπενθυμίζεται, ότι το FSRU θα βρίσκεται αγκυροβολημένο σε απόσταση περίπου 18 χιλιομέτρων, μέσα στη θάλασσα, νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και 10 χλμ. από την κοντινότερη ακτή στη Μάκρη.
Τέλος, η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU), χωρητικότητας 153.500 κ.μ. LNG, θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου της Ελλάδας με αγωγό μήκους 28 χλμ., μέσω του οποίου το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της ευρύτερης περιφέρειας (Ρουμανία, Σερβία, Β. Μακεδονία κ.α.) αλλά και με προοπτική να εφοδιάσει και την Ουκρανία.
Ευχαριστούμε τον συντοπίτη τοπογράφο μηχανικό Τσιανάκα Γιώργο, για την βοήθεια του να συλλέξουμε αυτά τα πλάνα.
Παρακολουθήστε το βίντεο της πτήσης πάνω από το σκάφος πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αλεξανδρούπολη αλλά και τη διαδρομή μέχρι τον Απαλό:
newsroom@e-evros.gr
- Δεν πήρε επίσημη θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ για τη μεταφορά της προτομής Σεβήρου στο Διδυμότειχο
(31-07-2025) - Από τα πιο "τσουχτερά ενοίκια" για τους φοιτητές έχει η Αλεξανδρούπολη
(31-07-2025) - Προσχολική αγωγή και δημιουργική απασχόληση παιδιών στον Δήμο Ορεστιάδας
(31-07-2025) - "Περίεργος" βανδαλισμός στο αυτοκίνητο της Αντιδημάρχου Πολιτισμού στην Ορεστιάδα
(31-07-2025) - Πεσμένη η κίνηση στη Σαμοθράκη - Με ελάχιστους επιβατές χθες το καράβι
(31-07-2025)
EN
TR







