Κάτι τρέχει στον Έβρο
Έκτακτη επιχορήγηση και πρόσληψη διδακτικού προσωπικού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Την έκτακτη επιχορήγηση σε πέντε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της χώρας με το ποσό των 4.386.935,00 ευρώ, υπέγραψε με απόφασή της η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη ενώ με άλλη απόφαση ορίζεται η πρόσληψη και κατανομή ανά πανεπιστήμιο 450 νέων μελών ΔΕΠ.
Η έκτακτη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων αφορά κυρίως στην κάλυψη ενεργειακών αναγκών, στη λειτουργία και συντήρηση κτιριακών υποδομών, καθώς και σε υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας κάθε Ιδρύματος.
Η επιχορήγηση των 4.386.935,00 κατανέμεται ως εξής:
1. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - 2.460.000,00
2. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - 984.000,00
3. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας - 369.000,00
4. Πανεπιστήμιο Αιγαίου - 328.000,00
5. Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών - 245.935,00
Παράλληλα, το ΥΠΑΙΘΑ προχωρά στη συστηματική και έμπρακτη ενίσχυση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, με την κατανομή νέων θέσεων μελών ΔΕΠ στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας για το έτος 2026.
Συγκεκριμένα, με νέα απόφαση κατανέμονται συνολικά 450 νέες θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στα Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς και 2 επιπλέον θέσεις ΔΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καλύπτοντας κρίσιμες διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες και ενισχύοντας το ακαδημαϊκό έργο σε ολόκληρη την επικράτεια. Η απόφαση αυτή προβλέπει 29 προσλήψεις για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
- Αυξημένα μέτρα τροχαίας εν όψει του Δεκαπενταύγουστου
(13-08-2025) - Λαμπρός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Κοσμοσώτειρα Φερών
(13-08-2025) - Στο Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης το αίτημα επιστροφής της προτομής του Σεπτίμιου Σεβήρου στο Διδυμότειχο
(13-08-2025) - Από την Ορεστιάδα ξεκίνησαν οι "Διαγραμμίσεις Αναβάθμισης Προσβασιμότητας"
(13-08-2025) - Καθαρισμός διαβάσεων πεζών στην Αλεξανδρούπολη
(13-08-2025)
EN
TR







