Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι τέσσερις υποψήφιοι
Οι τέσσερις υποψήφιοι

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

17-09-2023

Σήμερα, Κυριακή, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική ΣυμμαχίαΔικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν όσοι είναι από 15 ετών και άνω, που έχουν ήδη γραφτεί ως μέλη του κόμματος ή το κάνουν και τη στιγμή που θα πάνε να ψηφίσουν.

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. 

Στην Αλεξανδρούπολη έχουν στηθεί κάλπες στο Πολυκοινωνικό και στο Δημαρχείο. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Οι εκλογείς πρέπει να φέρουν αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο Υγείας, ή άδεια διαμονής, ή visa, ή μπλε βεβαίωση. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

CRUSTA

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Σημειώνεται πως ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι προγραμματισμένες την επόμενη Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου.