Κάτι τρέχει στον Έβρο
Έβρος: Που μπορείτε να κάνετε rapid test σήμερα - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ
Σήμερα, Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονται σε περιοχές του Έβρου για να πραγματοποήσουν δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες, τις ώρες 10:00-15:00.
- Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, 09:00-15:00
- Drive through στο Πάρκο Καρτάλη, Αλεξανδρούπολη, 09:00-15:00
- Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, 09:00-15:00
- Τυχερό, Δ. Σουφλίου, 09:30-15:00
- Κ.Υ. Ορεστιάδας, 08:30
- Κεντρική πλατεία Δασίου, Ορεστιάδα, 10:00
Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην δειγματοληψία για έλεγχο με rapid tests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.
Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορονοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.
Την Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες για τον κορονοϊό σε 4 περιοχές του Έβρου.
Τα αποτελέσματα έδειξαν:
- ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: 77 αρνητικά rapid test
- ΠΥΘΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: 11 αρνητικά rapid test
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: 172 rapid test με 1 θετικό (0.58%) αφορά σε 1 άνδρα 46 ετών
- ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: 66 αρνητικά rapid test
- Και η Αλεξανδρούπολη συμμετέχει στην μεγάλη πανελλαδική δράση κατά της ενδοοικογενειακής βίας
(28-10-2025) - Στον Έβρο ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας για την ΤΑΜΣ της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού με πραγματικά πυρά
(28-10-2025) - H Αλεξανδρούπολη τίμησε και φέτος τους ήρωες του 1940, κρατώντας ζωντανό το «ΟΧΙ»(video & photo)
(28-10-2025) - Συνάντηση του Δημάρχου Σουφλίου με την Υπουργό Παιδείας – Στο τραπέζι η ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος
(28-10-2025) - Η Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝΑ συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα «ΝΟΣΠΙ – Νοσοκομειακή Φροντίδα στο Σπίτι»
(28-10-2025)
EN
TR






